Головна Новини Світ США Байден делегував свої повноваження щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден делегував свої повноваження щодо України

Байден передав фінансові питання щодо України міністерці фінансів Джанет Єллен, а дипломатичними та стратегічними темами буде займатись державний секретар Ентоні Блінкен.

23 липня 2024, 08:45
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент США Джо Байден вирішив делегувати частину своїх повноважень щодо України міністерці фінансів США Джанет Єллен і держсекретарю США Ентоні Блінкену. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву Білого дому.

Байден делегував свої повноваження щодо України

Президент США Джо Байден. Фото з відкритих джерел

Пресслужба Білого дому опублікувала меморандум про делегування певних функцій і повноважень президента США Джо Байдена щодо Закону про відновлення економічного процвітання та можливостей для українців.

Згідно з цим документом міністерка фінансів Джанет Єллен відповідатиме за фінансові аспекти реалізації допомоги Україні. Дипломатичними та стратегічними питаннями щодо України буде займатись державний секретар Ентоні Блінкен.

У заяві також вказано, що делеговані Байденом повноваження застосовуватиметься до будь-якого майбутнього законодавства подібного характеру.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент США Джо Байден оголосив про припинення своєї передвиборчої кампанії. Американський лідер заявив, що зосередиться на роботі президента до кінця терміну. Світові лідери відреагували на заяву Байдена та висловили йому слова пошани через крок на який він пішов. Також прокоментував зняття кандидатури Байдена президент України Володимир Зеленський. Згодом стало відомо, хто може замінити Байдена та позмагатись з Трампом за посаду президента США.

Також "Коментарі" писали про те, що президентський лікар розкрив подробиці про стан здоров'я Джо Байдена. За його словами 81-річний президент має деякі скарги через коронавірус, однак більшість показників здоров'я є абсолютно нормальними.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини