Головна Новини Світ США Байден хоч вже може надати допомогу. Чому грається стікаючою кров’ю Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден хоч вже може надати допомогу. Чому грається стікаючою кров’ю Україною

Президент США уже третій рік поспіль проводить політику, яка шкодить Україні, вважає політтехнолог Сергій Гайдай. Він відзначає, що на словах Джо Байден допомагає країні, але насправді перекриває їй кисень

4 квітня 2024, 14:53 comments3340
Поділіться публікацією:

Американський президент Джо Байден на словах уже протягом трьох років декларує підтримку України, проте він фактично "перекрив нам кисень" і ми повільно і важко втрачаємо боєздатність, відзначив Сергій Гайдай.

Байден хоч вже може надати допомогу. Чому грається стікаючою кров’ю Україною

Джо Байден

Більше того, експерт вважає саме Байдена винним у блокуванні пакету допомоги Україні. За його словами, пакет допомоги Україні в 61 млрд доларів, який сьогодні заблокований у Конгресі, насправді у найкращому випадку — це 5-6 млрд доларів військової допомоги, які ми можемо отримати у разі його розблокування.

Проте, відзначає експерт, незалежно від подій в Конгресі, сьогодні у адміністрації Байдена є 10,3 млрд доларів залишків військової допомоги, узгоджених в Конгресі раніше, ще в 2022 році. Це, по каналу PDA — 4,2 млд доларів і по каналу USAI -6,1 млд доларів

"Ніщо не заважає Байдену вже зараз передати цю допомогу Україні, яка стікає кров’ю своїх бійців на фронті, крім його цинічного небажання. Вочевидь все що потрібно Байдену — це ціною наших поразок на фронті звинуватити в цьому республіканців, заради свого виграшу у президентських перегонах"
, — написав у Фейсбуці Гайдай.

При цьому експерт нагадав, що саме за ініціативи конгресменів республіканців Джона Корнина і Вікторії Спартц був прийнятий закон про ленд-ліз для необмеженого постачання оснащення і озброєння ЗСУ з терміном дії до повного звільнення наших територій. Умови ленд-лізу це майже безкоштовна допомога воюючій країні. Повернути треба буде тільки те, що залишиться після війни невикористаним і вцілілим, або заплатити за це по залишковій вартості через 50 років.

Гайдай нагадує, що термін дії ленд-лізу змінили конгресмени демократи, обмеживши його терміном до жовтня 2023. Термін вже закінчився, а Байден законом про ленд-ліз так і не скористався.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ймовірно між Заходом і Путіним існують таємні домовленості щодо України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

4 квітня 2024, 17:15

Ну ото меньше надо было вове мудями трясти перед партнерами, от которых мы до сих пор всецело зависим. Скажем спасибо нелоху и его команде. Это еще надо было очень постараться испортить отношения со всеми кем только было можно. Войны вообще можно было бы избежать, или остановить ее в самом начале. А раз уж начали , то хотя бы не ссориться с союзниками и делать то, что вас просят

Ігор

4 квітня 2024, 14:47

За відмову від ленд лізу нехай подякують послам Корумпованого який втягнув Україну в свою кризу з Путіним. Маркарова-облігація стверджувала що нам ленд ліз не потрібен. Досить шукати причини провалу на стороні - шукайте в середині. Програли бо не хотіли змінюватись.


Новини