Головна Новини Світ США Байден хоче об'єднати в один пакет допомогу Україні та Ізраїлю: чому це важливо для Києва
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден хоче об'єднати в один пакет допомогу Україні та Ізраїлю: чому це важливо для Києва

У ЗМІ з'явилася інформація про те, що Білий дім хоче об'єднати в один пакет допомогу Україні та Ізраїлю

10 жовтня 2023, 13:10 comments2463
Поділіться публікацією:

Білий дім розглядає можливість об'єднати в один запит до Конгресу прохання про воєнну допомогу для України та Ізраїлю, сподіваючись, що це збільшить шанси на схвалення підтримки Києва. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "The Washington Post", з посиланням на джерела.

Байден хоче об'єднати в один пакет допомогу Україні та Ізраїлю: чому це важливо для Києва

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Як зазначили, два високопосадовці адміністрації президента США, які говорили на умовах анонімності, остаточного рішення щодо об'єднання запитів ще не ухвалили.

Один із чиновників сказав, що такий крок може мати сенс, оскільки він "заблокує" ультраправих, які рішуче виступають проти збільшення допомоги Україні, але підтримують допомогу Ізраїлю.

Вищі посадовці адміністрації Джо Байдена повідомили лідерів Палати представників і Сенату, а також членів ключових комітетів, що Білий дім незабаром звернеться до Конгресу з проханням схвалити додаткову військову допомогу Ізраїлю після того, як палестинські бойовики з ХАМАС проникли до країни 7 жовтня.

За словами джерел, цей запит від Білого дому може надійти вже наступного тижня.

Демократи та республіканці у Конгресі висловили повну підтримку Ізраїлю та пообіцяли, що Сполучені Штати підтримуватимуть одного зі своїх найближчих союзників. З такою позицією виступили, зокрема, украй праві члени Конгресу, які проти подальшої допомоги Україні.

Представники Білого дому та деякі проукраїнські конгресмени вважають, що зв'язування двох запитів щодо допомоги може спонукати деяких республіканців проголосувати за об'єднаний пакет, оскільки вони не захочуть блокувати військову допомогу Ізраїлю.

У понеділок потенційний план Білого дому вже зіткнувся із перешкодами. Відповідаючи на запитання щодо перспективи спільного пакету фінансування, представник республіканців Еліс Стефаник не підтримала ідею.

За її словами, республіканці в Палаті представників мають достатньо голосів для ухвалення окремого пакету допомоги Ізраїлю, що може чинити тиск на демократів у Сенаті, щоб вони схвалили його без жодних умов.

У той же час, здатність Палати представників затвердити будь-який пакет іноземної допомоги залишається під сумнівом, доки не буде обрано речника законодавчого органу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи може те, що відбувається на Близькому Сході , позначиться на Україні – які ризики.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини