Головна Новини Світ США Байден і Зеленський: коли відбудеться розмова президентів
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден і Зеленський: коли відбудеться розмова президентів

Байден поговорить із президентом України Зеленським

1 січня 2022, 08:25
Поділіться публікацією:

Відомо, що Джо Байден має намір обговорити ситуацію з президентом України 2 січня, в неділю. Попередньо про розмову в неділю розповіли в Білому домі. Під час розмови Байден з Зеленським поговорять про загрозу з боку Росії, яка стягує та передислоковує війська біля її кордонів. Крім того, лідери двох країн обговорять подальші дії та яким чином можна урегулювати ситуацію, щоб не було загострення й військової інтервенції з боку РФ.

Байден і Зеленський: коли відбудеться розмова президентів

Джо Байден, фото из Twitter/krymrealii

Також Володимир Зеленський 31 грудня 2021 року підтвердив в  Twitter плани про переговори з Байденом в неділю. Ключовим питанням буде — вирішення ситуації заради збереження миру в Україні та Європі. 

Президент Джо Байден провів коротку розмову з російським президентом Володимиром Путіним. Під час розмови глава Білого дому наголосив, що в разі нападу на Україну Росію чекатимуть санкції і посилення присутності США в Європі.

"Я чітко дав президенту Путіну, що якщо він зробить ще якісь кроки, якщо він піде в Україну, будуть суворі санкції. Ми збільшимо нашу присутність у Європі з нашими союзниками по НАТО, і за це доведеться заплатити велику ціну", – сказав Байден.

Також він додав, що домовився з Путіним про "три великі конференції" в січні. Тож у найближчі два тижні відбудуться зустріч США і Росії з безпеки 9-10 січня, сесія Росія-НАТО 12 січня і конференція, де будуть присутні не лише Путін і Байден, а й представники інших європейських країн, 13 січня. Про це пише  Reuters.

В п'ятницю, 31 грудня, державний секретар США Ентоні Блінкен подзвонив генеральному секретарю НАТО Єнсу Столтенбергу та міністрам закордонних справ Канади та Італії. Тема обговорення — якою буде спільна відповідь Заходу, щоб не допустити воєнної агресії РФ проти України.

Як повідомляв портал "Коментарі", президент США Джо Байден у розмові з російським колегою Володимиром Путіним виклав два підходи, які готові застосувати США залежно від дій Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини