Головна Новини Світ США Байден: Китай - основний конкурент США
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден: Китай - основний конкурент США

Китай в минулому відкидав всі висловлені Байденом звинувачення

5 лютого 2021, 05:44
Поділіться публікацією:

Американський лідер Джо Байден визнав, що вважає Китай основним конкурентом США на світовій арені. Президент США підкреслив, що налаштований на співпрацю з Китаєм в основних стратегічних питаннях, незважаючи на те, що він постійно кидає виклик безпеки Америки.

Байден: Китай - основний конкурент США

Джо Байден. Фото: pravda.com.ua

"Ми безпосередньо стикаємося з викликами нашого процвітання, безпеки і демократичних цінностей у вигляді самого серйозного конкурента США — Китаю", - сказав Байден, виступаючи з програмною промовою із зовнішньої політики в держдепартаменті.

Як говориться в заяві, США буде протистояти економічним зловживанням Китаю, атакам на права людини, інтелектуальну власність і спроби глобального управління.

"Але ми готові працювати з Пекіном, коли це буде в інтересах США", — йдеться в повідомленні.

Китай в минулому відкидав всі висловлені Байденом звинувачення.

Нагадаємо, недавно в Білому домі вперше з'явилася несподівана річ. Її привіз президент США Джо Байден через деякий час після свого вступу на посаду глави держави. Йдеться про дитяче ліжечко. Зараз вона знаходиться на верхньому поверсі резиденції президента. Вона з'явилася в будівлі через маленького онука Джо Байдена — Бо.

Дідусь сподівається, що буде проводити більше часу зі своїм онуком. Варто зазначити, що маленький Бо народився в 2020 році. Малюка назвали на честь сина Джо Байдена, який помер від раку мозку. Нагадаємо, що онук Байдена став головною зіркою під час інавгурації концерту, який відбувся двадцятого січня. Урочисті виступи Джо Байден разом з сім'єю дивилися в стінах Овального кабінету Білого дому.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини