Головна Новини Світ США Байден кличе лідерів Конгресу на відверту розмову: питання №1 стосується України
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден кличе лідерів Конгресу на відверту розмову: питання №1 стосується України

Між Білим домом та Конгресом тривають переговори щодо розблокування допомоги Україні

17 січня 2024, 07:25 comments1579
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден 17 січня покликав лідерів та топ-політиків Конгресу до Білого дому для обговорення запиту на додаткове фінансування, зокрема для військової допомоги Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявила прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр.

Байден кличе лідерів Конгресу на відверту розмову: питання №1 стосується України

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Спікер зазначила, Джо Байден "прийме лідерів Конгресу з Сенату та Палати представників, а також керівників ключових комітетів від обох партій у Білому домі", щоб обговорити "критичну важливість його додаткового запиту щодо національної безпеки".

Представник Білого дому не уточнила подробиць зустрічі, анонсувавши додаткові новини вже після перемовин. Але, за її словами, в адміністрації Байдена вважають, що двопартійні переговори щодо додаткового запиту "рухаються у правильному напрямку".

Очікується, що на зустрічі в Білому домі будуть присутні, зокрема, лідер більшості в Сенаті демократ Чак Шумер, лідер республіканської меншини Мітч Макконнелл, спікер Палати представників республіканець Майк Джонсон і лідер демократичної меншини в Палаті Хакім Джефріс.

Вона відбувається на тлі відсутності прогресу щодо досягнення угоди в Конгресі, яка б розблокувала схвалення додаткового фінансування на допомогу Україні, Тайваню та Ізраїлю разом з посиленням заходів протидії міграції на південному кордоні США.

Перешкодою компромісу стала, зокрема, позиція Джонсона, який вимагає значно суворішого підходу до стримування міграції на кордоні США та Мексики, ніж погодили переговорники в Сенаті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — блокування допомоги Україні: хто і з чим прорахувався у США і не лише. Експерти детально проаналізували ситуацію під час ексклюзивного інтерв'ю нашому виданню.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини