Головна Новини Світ США Байден має повноваження хоч завтра надіслати Україні мільйони снарядів: ЗМІ розкрили деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден має повноваження хоч завтра надіслати Україні мільйони снарядів: ЗМІ розкрили деталі

Один із законів США надає можливість президенту продавати або навіть дарувати будь-яке надлишкове озброєння

15 лютого 2024, 12:30 comments2641
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що законопроект за допомогою проблематично просувається у Конгресі США, президент США Джо Байден має нагоду допомогти Україні. Один із законів дає президенту США право продавати зі знижкою або навіть роздавати будь-яку доступну зброю, яку військові США вважають зайвою. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише Forbes.

Байден має повноваження хоч завтра надіслати Україні мільйони снарядів: ЗМІ розкрили деталі

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що Україна зазнає снарядного голоду та нерівності у вогневій могутності. Так українські війська випускають лише 2000 снарядів, порівняно з 10 000 росіян.

"Байден дуже рідко використовував свої повноваження щодо України. А там, де він їх використав, останнім часом це було частиною складної "кільцевої торгівлі", коли уряд США віддає надмірну зброю третім країнам – Еквадору та Греції – а потім заохочує ці ж країни прямо чи опосередковано віддати Україні частину своїх надлишкових озброєнь", – йдеться у статті.

Журналісти пояснюють, що немає жодних юридичних перешкод, чому Байден не міг би усунути посередника та використати свої повноваження безпосередньо для підтримки України. І немає жодних практичних причин, через які ця допомога не може включати артилерійські боєприпаси.

Зазначається, що більшість артилерійських боєприпасів на складах армії та морської піхоти США явно не є надмірними. Але є важливий виняток. На зберіганні в США потенційно є чотири мільйони 155-міліметрових касетних боєприпасів подвійного призначення – M483A1 та M864 DPICM.

Автори матеріалу додають, що всі ці снаряди є очевидними кандидатами на маркування як "надлишкові". Армія США багато років тому визначила, що вони ненадійні та небезпечні, оскільки мають 14-відсоткову ймовірність не спрацювати. Відповідно до звіту 2004 року, в результаті 402 мільйони боєприпасів DPICM залишилися непотрібними, зокрема 4,6 мільйона 155-міліметрових снарядів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — без чого Україна не отримає допомоги від США: що може спровокувати розкол серед республіканців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини