Головна Новини Світ США Байден має знятися з виборів: у Палаті представників зробили попередження президенту
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден має знятися з виборів: у Палаті представників зробили попередження президенту

У Демократичній партії побоюються поразки на виборах, якщо Байден відмовиться знімати свою кандидатуру

18 липня 2024, 09:55 comments5668
Поділіться публікацією:

Лідер меншості Палати представників у Сенаті Хакім Джефріс та лідер більшості Чарльз Шумер закликали президента США Джо Байдена не ставити під загрозу здатність Демократичної партії виграти вибори до Конгресу. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Washington Post.

Байден має знятися з виборів: у Палаті представників зробили попередження президенту

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ з посиланням на співрозмовників зазначає, що лідери більшості та меншості Палати сказали Джо Байдену про правильний крок – знятися з виборів під час приватної зустрічі.

Зокрема, журналісти інформують, що розмова у Байдена та Джефріса відбулася 11 липня, а з Шумером – 13 липня.

Зазначається, що під час розмов лідери Конгресу обговорили з чинним американським президентом занепокоєння, що його подальша участь у гонці полегшить Республіканській партії шанси на отримання більшості в обох палатах на виборах.

Також видання зазначило, що ще одна людина з близького оточення Байдена прямо сказала президенту про необхідність зняти свою кандидатуру, наголосивши, що це єдиний спосіб зберегти її політичну спадщину та врятувати країну від нового терміну республіканця Дональда Трампа.

Водночас, Байден відповів, що він категорично не згоден з такою думкою, оскільки вважає себе найкращим кандидатом, щоб перемогти Трампа.

Представник Білого дому Ендрю Бейтс повідомив, що Байден сказав Шумеру та Джефрісу на їхніх особистих зустрічах, що він залишиться у виборчих перегонах.

Після зустрічей лідери Демократичної партії оприлюднили короткі заяви, визнавши лише факт їхнього проведення, проте не повідомили про їх зміст.

Нагадаємо, майже дві третини демократів вважають, що чинний президент США має знятися з виборів президента та висунути іншого кандидата. Про це свідчить опитування Центру досліджень суспільних відносин AP-NORC.

Читайте на порталі "Коментарі" — демократи хапаються за голову: що показала свіжа соціологія.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини