Головна Новини Світ США Байден наказав передати докази військових злочинів РФ в Україні суду в Гаазі
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден наказав передати докази військових злочинів РФ в Україні суду в Гаазі

Раніше у Пентагоні побоювалися, що цей крок створить прецедент для переслідування американських військових.

27 липня 2023, 08:25
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден без розголосу розпорядився передати докази військових злочинів, скоєних російськими військовими в Україні, до Міжнародного кримінального суду в Гаазі. Як передає портал "Коментарі", про це пише The New York Times, з посиланням на інформовані джерела.

Байден наказав передати докази військових злочинів РФ в Україні суду в Гаазі

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Наголошується, що подія свідчить про те, що в американській політиці проходять просто тектонічні зміни і позиція Білого дому змінюється.

У матеріалі "The New York Times" зазначається, на думку посадовців, це є показником серйозних зміни в американській політиці. Чиновники наголошують, що раніше Пентагон опирався цьому, адже побоювався створення прецедента, який дозволить переслідувати американських військових. І таке рішення Джо Байдена цей багатомісячний опір перекреслює. При цьому достеменно не відомо, що саме спонукало американського президента до такого рішення.

"Зазначається, що американські спецслужби зібрали інформацію, включно з деталями про рішення російських чиновників навмисно завдати ударів по цивільній інфраструктурі в Україні та примусово депортувати тисячі українських дітей з окупованої території. Вони вже ділилися деякими з цих доказів з українськими прокурорами, але утримувалися від того, щоб ділитися цим із Гаагою", – йдеться у матеріалі. 

Читайте також на порталі "Коментарі" – суд у Гаазі закликають видати ордер на арешт найближчого союзника Путіна.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи вдасться притягнути до відповідальності Путіна та Лукашенка після рішення суду у Гаазі: що думають українці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини