Головна Новини Світ США Байден натякнув, що все ж таки зважився дати згоду на прохання України: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден натякнув, що все ж таки зважився дати згоду на прохання України: про що мова

У ЗМІ попереджають, що США готуються зняти заборону для ЗСУ на удари вглиб Росії

11 вересня 2024, 08:20
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден заявив, що Вашингтон працює над можливим зняттям заборони для України завдавати американській зброї далекобійних ударів по території РФ. Таке питання вирішується вже активно опрацьовується. Як передає портал "Коментарі", про це у Twitter (X) повідомив американський кореспондент Алекс Рауфоглу.

Байден натякнув, що все ж таки зважився дати згоду на прохання України: про що мова

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Відповідну заяву американський лідер зробив у відповідь на запитання представників мас-медіа, чи він зніме обмеження на використання Україною зброї великої дальності.

На це президент США дав ствердну відповідь та зазначив, що Вашингтон розглядає можливе зняття табу "прямо зараз".

"Байден: "Ми зараз це вирішуємо", — процитував американського президента вашингтонський кореспондент у своїй соцмережі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент США Джо Байден у п'ятницю, 13 вересня, зустрінеться з прем'єр-міністром Великобританії Кіром Стармером. Темою №1 на переговорах двох лідерів має стати дозвіл ЗСУ завдавати ударів углиб Росії. Про це на прес-конференції з главою МЗС Великобританії Девідом Леммі заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

"Байден обговорить надання Україні дозволу на далекобійні удари по території РФ із британським прем'єром у п'ятницю", — заявив Блінкен.

Також держсекретар підтвердив, що Російська Федерація одержала балістичні ракети від Ірану. Він вважає, що ворог застосує їх проти України протягом кількох тижнів.

Варто зазначити, що Великобританія, Франція та США надають Україні далекобійні ракети, забороняючи використовувати їх для ударів по Росії. Президент Зеленський закликав зняти ці обмеження для атак на російські аеродроми, але західні партнери поки що не згодні. Тому Україна не може знищувати носії керованих авіабомб, які атакують мирні міста.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини