Головна Новини Світ США Байден назвав головну мету нападу ХАМАС на Ізраїль
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден назвав головну мету нападу ХАМАС на Ізраїль

Лідер США вважає, що це сталося через Саудівську Аравію

21 жовтня 2023, 14:50 comments6051
Поділіться публікацією:

Мета нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль пов'язана із прагненням зірвати потенційну нормалізацію відносин між Ізраїлем та Саудівською Аравією. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку президент США Джо Байден висловив під час виступу, організованого в рамках збору коштів на його президентську кампанію 20 жовтня, пише "Reuters".

Байден назвав головну мету нападу ХАМАС на Ізраїль

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Лідер США натякнув, що Саудівська Аравія хотіла "визнати" Ізраїль. В даний час країна не має офіційних дипломатичних відносин із Єрусалимом.

Джо Байден підкреслив, що угруповання ХАМАС знало, що ізральська влада планувала сісти за стіл переговорів із саудитами, щоб обговорити всі деталі мирної співпраці.

"Одна з причин, чому ХАМАС напав на Ізраїль... Вони знали, що я збираюся сісти за стіл переговорів із саудитами... Вгадайте що? Саудівці хотіли визнати Ізраїль", — сказав Байден.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ситуація на Близькому Сході, де два тижні тому ХАМАС атакував Ізраїль, після чого пішла жорстка відповідь Сектору Газа, залишається вкрай напруженою. У конфлікт дедалі більше втягуються інші гравці. Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн запевняє, що 93% зброї ХАМАС надходить з Ірану. Серед тих, хто виграє від палестино-ізраїльської війни, називають також РФ та Китай. США допомагають ізраїльтянами та перехопленнями ракет, і дипломатично, і озброєннями, акцентуючи, що це не відбуватиметься на шкоду підтримці України. При цьому на наземну операцію в Секторі Газа ізраїльтяни поки що не зважилися насамперед через тиск союзників – США та ЄС. Експерти проаналізували спеціально для видання "Коментарі" ситуацію на Близькому Сході та її вплив на світ загалом та Україну, зокрема, через два тижні ескалації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

21 жовтня 2023, 14:08

Маразм Байден навіть не розуміє що таке прагнення до свободи окупованих юдеями. В нього подвійні стандарти в залежності від того де клептократичний божий народ.


Новини