Головна Новини Світ США Байден назвав країни, які мала б захопити Росія, якби Україна не встояла
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден назвав країни, які мала б захопити Росія, якби Україна не встояла

Путінський режим розраховував на хаос у Європі та НАТО після вторгнення в Україну

18 червня 2022, 08:00 comments1747
Поділіться публікацією:

План Кремля, який був затверджений до 24 лютого, не стосувався тільки й виключно України. Володимир Путін не збирався зупинятись на окупації України. Наступними країнами, куди б вторглися російські війська, були Польща, Чехія та інші країни НАТО, які знаходяться по сусідству з Україною. Про це президент США Джо Байден сказав в інтерв'ю агенції АР, пише портал "Коментарі".

Байден назвав країни, які мала б захопити Росія, якби Україна не встояла

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Глава Білого дому наголосив, що загроза досі нікуди не зникла. Весь цивілізований світ має розуміти, що якщо Захід дозволить Путіну пройти через Україну, окупувавши цю країну, то ймовірність подальшої агресії лише зросте.

При цьому Джо Байден підкреслив, що він спочатку говорив відверто американцям, що допомога українському народу коштуватиме дорого, за неї заплатить кожен. Але якщо відійти вбік і опустити руки, то тоді доведеться спостерігати картину, коли розпочнеться хаос у Європі, в НАТО. Байден зазначив, що Путін вже є у Білорусі і, якби він узяв під контроль Україну, то загроза для країн НАТО збільшилася б у рази.

За словами президента США, весь світ побачив би, що після захоплення України російські війська продовжують рухатись, окупуючи нові країни. Усі вже чудово побачили, що вони роблять в Україні, Білорусі. Наступними на черзі були б Польща, Чехія та інші країни НАТО.

Джо Байден додав, що Путін робив ставку на фінляндизацію НАТО, а натомість отримав "НАТО-ізацію Фінляндії".

Читайте також на порталі "Коментарі" – самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вперше визнав, що Білорусь втягують у війну з Україною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини