Головна Новини Світ США Байден не отримає «вікову спадщину»: що сталося з проектом НАТО в обмін на території
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден не отримає «вікову спадщину»: що сталося з проектом НАТО в обмін на території

Ідея про обмін територій на членство України в НАТО провалилась, тому Байден і не їде на Рамштайн

сьогодні, 17:24
Поділіться публікацією:

Проект "НАТО в обмін на території" здувся за якихось пару тижнів, і "вікопомною спадщиною" президента Джо Байдена він вже явно не стане, відзначив член Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу Олексій Панич.

Байден не отримає «вікову спадщину»: що сталося з проектом НАТО в обмін на території

Джо Байден

"Здається, наразі цей план Кіссінджера можна поховати — сподіваюся, так же незворотно, як поховали його справжнього автора", — підкреслив експерт.

За його словами, "обмін сигналами" в публічній площині між західними ЗМІ та українськими урядовцями показав, що на озвучених умовах (Україна на невизначений час "забуває" про захоплені Росією території та зобов'язується повертати їх "виключно дипломатичним шляхом", тобто ніяк) жодної угоди досягнути не вдасться.

Саме тому, вважає Панич, Financial Times опублікувала редакційну статтю, яка засвідчила несподівано різкий поворот теми: по-перше, "Україна не отримала від Заходу достатньо зброї, щоби домовлятися з Путіним про будь-що з сильної позиції"; по-друге, "А хто взагалі вирішив, що Путіну така угода буде цікава?".

"Хто б міг подумати! Насправді обидва питання були очевидні від самого початку, але, поки з Білого дому йшов "тренд", про них зручно забували. І тут раптом "згадалося", — відзначив експерт.

При цьому, за його словами, в цьому питанні Байден поставив остаточну крапку, "відклавши" свою поїздку на Рамштайн.

"Якщо там не буде укладено під фанфари домовленість про "вікопомну спадщину", який взагалі сенс туди їхати? А черговий ураган може завдати Америці катастрофічних втрат, якщо Байден не буде особисто керувати всіма аварійно-пошуковими роботами", — каже Панич.

За його словами, із задумів Сполучених Штатів нічого не вийшло.

"Одним словом, задумали собі шик (коштом України), а вийшов пшик. Власне, як і з бажанням дідуся обиратися на другий термін. Хоча за ту допомогу нам, яка була, є і в найближчі місяці ще буде, йому, звісно, низький уклін", — підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Байдена придумали, як він може увійти в історі. І допомогти Гарріс обратися президентом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини