Головна Новини Світ США Байден оголосив про формування нового світового порядку
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден оголосив про формування нового світового порядку

Президент США вважає, що теперішній світовий порядок занепав, а світ потребує нового.

22 жовтня 2023, 10:45 comments1076
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден заявив, що світу потрібен новий світовий порядок і наступні кілька років стануть ключовими у його формуванні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на брифінг Білого дому.

Байден оголосив про формування нового світового порядку

Президент США Джо Байден. Фото з відкритих джерел

Під час виступу на прийомі передвиборчої кампанії Джо Байден розповів, як війна в Україні вплинула на зміну настроїв у світі. Президент США привів у приклад напружену ситуацію між Японією та Південною Кореєю, яка склалась під час Другої світової війни.

"Вони не розмовляли між собою. Я пішов до них обох. Вони погодилися. І вгадайте, що вони роблять? Вони обидві підтримують боротьбу в Україні проти російського гніту", — сказав Джо Байден.

Президент США вважає, що більшість країн перебувало понад 50 років у післявоєнному світі, який добре працював, однак тепер цей світовий порядок вичерпаний. Однак, за словами Байдена, зараз є унікальна можливість об’єднатись, а сам світ знаходиться в переломній точці історії.

"Ті рішення, які ми приймемо в наступні чотири-п’ять років, визначатимуть, як виглядатимуть наступні чотири-п’ять десятиліть", — заявив Байден.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український журналіст та політичний оглядач Віталій Портников крім війни в Україні та конфлікту в Ізраїлі прогнозує ще протистояння у різних регіонах світу. Зокрема вони стосуються Кавказу, Далекого Сходу, Африки та Тихоокеанського регіону.

Також "Коментарі" писали про США, які розкритикували Китай. У Сполучених Штатах вважають, що КНР надала Путіну міжнародний майданчик для російської пропаганди про війну в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини