Головна Новини Світ США Байден опустив руки. ЗМІ звинуватили його у відмові просувати підтримку Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден опустив руки. ЗМІ звинуватили його у відмові просувати підтримку Україні

Американський президент Джо Байден відмовився від того, щоб і далі працювати над двопартійної підтримкою виділення допомоги Україні, повідомляє The Wall Street Journal. Натомість Майк Джонсон шукає шляхи, щоб її виділили

8 квітня 2024, 13:29 comments1241
Поділіться публікацією:

На цьому тижні Конгрес Сполучених Штатів повертається з великодніх канікул, а на передньому плані стоїть важливе питання стосовно допомоги Україні. Спікер Палати представників Майк Джонсон активно підтримує ідею надання допомоги Україні та Ізраїлю, не зважаючи на великий опір у Республіканській партії.

Байден опустив руки. ЗМІ звинуватили його у відмові просувати підтримку Україні

Джо Байден

У той же час, Україна продовжує утримувати лінію оборони проти Росії, хоча стикається з нестачею боєприпасів та засобів протиповітряної оборони. Однак без підтримки американською зброєю Україні доведеться приймати болісне рішення щодо того, яку територію віддати ворогу, повідомляє The Wall Street Journal.

За повідомленням видання, Дональд Трамп використовує невдоволення у Республіканській партії політикою президента Джо Байдена стосовно України і пропонує переговори про припинення війни. Трамп очікує збільшення свого впливу, якщо Україна покращить свою позицію до наступного року. Однак такий підхід не знаходить підтримки приблизно половини учасників Республіканської партії. Майк Джонсон розуміє значення цієї ситуації і працює над створенням пакету заходів, який може бути прийнятий. Серед пропозицій є ідея перетворення частини допомоги на кредити, що було запропоновано Трампом. Також розглядається можливість фінансування частини допомоги за рахунок арештованих активів російського центробанку, якщо це буде погоджено з Європою.

Додатково Джонсон пропонує скасувати заборону президента Байдена на експорт скрапленого природного газу. Це не лише сприятиме американській економіці, а й послабить позицію російського диктатора Володимира Путіна. Проте це може коштувати десятків голосів демократів. Для прийняття таких рішень може знадобитися схвалення двох третин голосів, оскільки члени його власної партії можуть заблокувати проходження законопроекту в Комітеті з питань регламенту.

Насправді, Джонсон не є головним командувачем, а Байден відмовився від своїх зобов'язань стосовно забезпечення двопартійної підтримки американської допомоги Україні. Потрібно пам'ятати, що виборці покладають на президентів відповідальність за проблеми, що виникають під час їхнього керівництва, говориться в матеріалі видання.

За словами журналістів, Джонсон може допомогти з підтримкою у Палаті представників прийняттю законопроекту, затвердженого Сенатом. Республіканці можуть представити цей голос як крок вперед у зміцненні оборони США, починаючи від боєприпасів калібру 155 мм і закінчуючи ракетами для системи "Патріот"

"Було прикро спостерігати, як швидко деякі праві висміяли консервативного Джонсона, назвавши його болотяним запроданцем України. Легше кричати з дешевих місць, ніж керувати, що Джонсон зобов'язаний робити"
, — сказано в матеріали.

Журналісти додають, що деталі законопроекту будуть забуті за кілька тижнів.

"Що запам'ятають американські союзники і противники – те, що США під час бійки кидають своїх друзів і тікають від них",
– підкреслюють автори.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Конгрес насправді зацікавлений у виділенні допомоги Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

8 квітня 2024, 12:48

Застарілий як бандерівське лахміття марас Байден - здувся. А як багато було гучних гасел типу Слава Понад усе... Такий завжди результат, коли гучно. Треба віддати належне виборцям США: вони не тільки вміють добиватись від влади, вони ще й розуміють і покладають відповідальність на владу за все те, що сталось. В Україні за постійне погіршення винна не влада і не самі українці, а сусіди. Тому ми і оточені всюди таким відношенням як і Ізраїль.


Новини