Головна Новини Світ США Байден отримав від саміту НАТО те, чого хотів: ЗМІ дізналися деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден отримав від саміту НАТО те, чого хотів: ЗМІ дізналися деталі

Американський президент спромігся показати потужний рівень дипломатії, що важливо перед виборами

13 липня 2023, 11:05
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден залишився задоволеним від саміту НАТО у Вільнюсі, бо голова Білого дому від цього заходу отримав практично все, що хотів. Головна мета такого публічного заходу полягала в тому, щоб нагадати американцям, чому Вашингтон змушений і надалі витрачати мільярди доларів на підтримку України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "CNN".

Байден отримав від саміту НАТО те, чого хотів: ЗМІ дізналися деталі

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

"Коли Путін і його жага землі та влади розв’язали свою жорстоку війну проти України, він бився об заклад, що НАТО розпадеться… він думав, що наша єдність розіб’ється під час перших випробувань. Він вважав, що демократичні лідери будуть слабкими. Але він подумав неправильно", — цитує Байдена CNN.

Крім того саміт показав як комфортно Байден почувається на світовій арені. 

"Хоча критики можуть скаржитися, що адміністрація робить надто мало, щоб допомогти Україні – або, на думку деяких консерваторів, надто багато, – саміт підкреслив комфорт Байдена на світовій арені, навіть якщо це не визнається в його приблизних рейтингах схвалення... Розуміння президента політичних сил, які тиснуть на інших лідерів, також було помітно, коли він двічі публічно похвалив японського прем’єр-міністра Фуміо Кісіду за підписання програми допомоги Україні G7", — пише видання.

Водночас відмова Байдена піти на вечерю лідерів знову привернула увагу до його похилого віку — 80 років. Це може стати гарячим питанням на президентських виборах. Однак при цьому американському лідеру вдалось продемонструвати дипломатичну майстерність і згладити розбіжності між країнами-членами НАТО.

"Залучення країн G7 до постійного потоку зброї в Україну було креативним рішенням для задоволення її майбутніх потреб, водночас долаючи обмеження на тісніші відносини між Києвом і НАТО. Якщо ця схема буде реалізована, вона може фактично зробити Україну озброєним Заходом авангардом, який може формально не бути "в" НАТО, але все одно буде стрижнем її передової позиції в Європі.... Угода G7 також певною мірою закріплює прихильність лідерів США та союзників перед Україною в наступні роки та ускладнює відміну політики Байдена", — додає видання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — підбиваючи підсумки дводенного саміту НАТО у Вільнюсі, президент України Володимир Зеленський наголосив, що хоч ми не отримали запрошення до Альянсу, натомість нам точно дали зрозуміти, що ми там будемо. Щоправда, поки що – не зрозуміло, коли саме. Однозначно – після війни, вистояти в якій нам обіцяли всі партнери, зокрема, закріпивши це у гарантіях безпеки для України від "Великої сімки". Головними висновками після саміту із виданням "Коментарі" поділилися експерти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини