Головна Новини Світ США Байден перестав побоюватися "червоних ліній" Путіна: що вплинуло на позицію глави Білого дому
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден перестав побоюватися "червоних ліній" Путіна: що вплинуло на позицію глави Білого дому

Протягом багатьох місяців американський лідер не наважувався відправляти Києву далекобійну зброю

19 жовтня 2023, 17:30
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден кардинально переглянув свою позицію щодо відправлення далекобійних ракет Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "NYT".

Байден перестав побоюватися "червоних ліній" Путіна: що вплинуло на позицію глави Білого дому

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що протягом більшої частини 18 місяців повномасштабної війни американський президент був проти того, щоб поставити українській армії далекобійні ракети, щоб не перетнути одну з "червоних ліній" російського диктатора Володимира Путіна.

Журналісти зазначають, що Джо Байдену доводилося всерйоз розглядати цей сценарій через ядерні загрози РФ. Однак після того, як Україна отримала британські ракети Storm Shadow, схожі за характеристиками з ATACMS, в адміністрації президента США дійшли висновку, що ескалація конфлікту більше не є серйозною проблемою.

За інформацією "NYT", лідер американців погодився передати Києву ATACMS і повідомив Володимира Зеленського, коли у них відбулися переговори у Вашингтоні у вересні. При цьому президенти погодилися публічно не оголошувати про це рішення, щоб застати російських окупантів зненацька.

Читайте також на порталі "Коментарі" — після довгих переговорів Україна нарешті отримала американські ракети ATACMS , якими вже завдала ударів по місцях базування російської авіації у тимчасово окупованих Луганську та Бердянську. У Білому домі підтвердили, що передали нам ракети, що мають радіус дії 165 км (а не 300 км), натомість мають більшу кількість касетних зарядів (950, а не 300) порівняно з далекобійнішою модифікацією. Чому США зважилися на такий крок лише зараз? Що зміниться на фронті через появу в України ATACMS? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло, чи є ризик, що США відмовляться від підтримки України у війні, що може вплинути на складну ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини