Головна Новини Світ США Байден підписав інфраструктурний план
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден підписав інфраструктурний план

Законопроект передбачає 550 мільярдів доларів федеральних інвестицій в інфраструктуру Америки

17 листопада 2021, 04:10
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден підписав інфраструктурний інвестиційний план на суму 1,2 трлн доларів. Це історичний пакет фінансування будівництва та ремонту інфраструктурних об'єктів у країні протягом кількох років. Про це повідомляє ВВС. У понеділок, 15 листопада, на лужку перед Білим домом Байден проголосив:

Байден підписав інфраструктурний план

Байден (фото з відкритих джерел)

"Моє послання американському народу таке: Америка знову просувається вперед, і ваше життя зміниться на краще".

Інфраструктурний план не лише сприятиме створенню додаткових робочих місць по всій країні, а й дозволить покращити інфраструктуру після пандемії коронавірусу. Законопроєкт передбачає 550 мільярдів доларів федеральних інвестицій в інфраструктуру Америки протягом п'яти років. Це гроші на дороги, мости, громадський транспорт, залізничне сполучення, аеропорти, порти тощо.

Нагадаємо, у Сполучених штатах відреагували на ескалацію конфлікту біля кордону з Білоруссю. В адміністрації президента кажуть, що ситуація є проблематичною. У НАТО та Євросоюзі називають навалу мігрантів політичним тиском та штучно створеною кризою. Джо Байден каже, що повідомляв Росії та Білорусі про занепокоєння щодо ситуації раніше та їхні політичні лідери знають про позицію Штатів. Віцепрезидент США Камала Гарріс зазначила, що спілкувалася із президентом Франції з цього приводу. Країни Заходу вважають, що за нелегальною міграцією стоїть Білорусь, і ця її діяльність викликає занепокоєння. У Раді безпеки ООН та НАТО також засуджують дії Білорусі щодо допуску нелегальних мігрантів до кордону Євросоюзу та в такий спосіб політичного тиску. Країни Європи вважають, що Білорусь здійснює таку діяльність з метою дестабілізації сусідів та відволікання уваги міжнародної спільноти від ситуації в країні, де порушуються права людини.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини