Головна Новини Світ США Байден висловився про ситуацію з мігрантами у Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден висловився про ситуацію з мігрантами у Польщі

США занепокоєні ситуацією в Європі

14 листопада 2021, 12:36
Поділіться публікацією:

У Сполучених штатах відреагували на ескалацію конфлікту біля кордону з Білоруссю. В адміністрації президента говорять, ситуація проблематична. У НАТО та Євросоюзі називають навалу мігрантів політичним тиском та штучно створеною кризою. Про це пише "Голос Америки".

Байден висловився про ситуацію з мігрантами у Польщі

Джо Байден, фото из Twitter/krymrealii

Джо Байден говорить, що повідомляв Росії та Білорусі про занепокоєння станом речей раніше і їх політичні лідери знають про позицію Штатів. Віцепрезидент США Камала Гарріс наголосила, що спілкувалася з президентом Франції.

Країни Заходу вважають, що за нелегальною міграцією стоїть Білорусь і ця її діяльність викликає занепокоєння. У Раді безпеки ООН та у НАТО також засуджують дії Білорусі щодо допуску нелегальних мігрантів до кордону Євросоюзу й спричинення таким чином політичного тиску.

Країни Європи вважають, що Білорусь вчиняє таку діяльність з метою "дестабілізації сусідів і відвернення уваги міжнародної спільноти від ситуації у країні, де порушуються права людини.

Своєю чергою Володимир Путін додає, що Росія не причетна до проблеми з мігрантами, хоча й надає військову підтримку Білорусі. Наразі відомо, що на кордоні з Польщею перебувають приблизно дві тисячі мігрантів з країн Близького Сходу. Водночас Білорусь, Польща та Україна посилюють свої кордони у зоні конфлікту й стягують туди прикордонників і підкріплення. В ООН закликають Білорусь надати мігрантам гуманітарну допомогу та говорять, що люди перебувають у жахливих умовах.

Як повідомляв портал "Коментарі", Олександр Лукашенко хоче розмістити російські "Іскандери" біля кордонів. Керівник білоруської влади говорить, що їхня армія готова до військових дій і непогано озброєна. Однак він прагне встановити ракетні комплекси біля кордонів з Україною та Польщею.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

сегодня

14 листопада 2021, 13:10

ставим на границе-стой!стрелять будем! и пускай прут черти))


Новини