Головна Новини Світ США Байден підписав оборонний бюджет США на 2022 рік: що виділили Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден підписав оборонний бюджет США на 2022 рік: що виділили Україні

Закон про дозвіл на національну оборону 2022 року, або NDAA, передбачає майже 770 мільярдів доларів

27 грудня 2021, 23:55
Поділіться публікацією:

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден поставив підпис під оборонним бюджетом держави на 2022 рік фінансовий рік, обсяг якого становить понад 768 млрд доларів. Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

Байден підписав оборонний бюджет США на 2022 рік: що виділили Україні

Джо Байден - фото з відкритих джерел

"Президент підписав закон, який санкціонує виділення асигнувань на 2022 фінансовий рік в основному для програм Міністерства оборони та військового будівництва, програм національної безпеки Міністерства енергетики та розвідувальних програм", — йдеться у повідомленні.

У свою чергу УКРІНФОРМ , посилаючись на видання The Hill, повідомляє, що оборонний бюджет передбачає виділення Україні у 2022 фінансовому році оборонної допомоги у розмірі 300 млн доларів.

Зазначимо, що законодавці США об'єднали зусилля проти Росії у компромісну версію масштабного щорічного законопроекту про оборону, опублікованого у вівторок, 7 грудня, пропонуючи 300 мільйонів доларів для українських військових. Стало відомо, що закон про дозвіл на національну оборону 2022 року, або NDAA, передбачає практично 770 мільярдів доларів на військові витрати, що на 25 мільярдів більше, ніж просив президент Джо Байден, і приблизно на 5% більше від торішнього бюджету.

Законопроект – результат інтенсивних переговорів між Палатою представників, демократами та республіканцями Сенату – включає підвищення зарплати військовим на 2,7%, а також більше закупівель літаків та кораблів ВМС на додачу до стратегій боротьби з геополітичними загрозами.

Раніше "Коментарі" писали, що в рамках новоствореного Європейського фонду забезпечення миру Європейський Союз надасть Україні 31 мільйон євро на зміцнення обороноздатності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини