Головна Новини Світ США Байден підтримав знищення ХАМАС, але з однією умовою
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден підтримав знищення ХАМАС, але з однією умовою

Байден проти захоплення Сектору Газа Ізраїлем

16 жовтня 2023, 07:15
Поділіться публікацією:

Глава Білого дому Джо Байден підтримав наміри ізраїльського уряду щодо знищення терористичного руху ХАМАС. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "CBS News".

Байден підтримав знищення ХАМАС, але з однією умовою

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

"Так, я вважаю", — заявив президент США, відповідаючи на запитання про те, чи потрібно, на його думку, знищити ХАМАС.

Але, уточнив Джо Байден, потрібно, щоби була палестинська влада, потрібен шлях для існування Палестинської держави.

У відповідь на питання, чи буде Ізраїль зараз йти цим шляхом, Джо Байден відповів, що поки що час ще не настав. При цьому він уточнив, що ізраїльський уряд має розуміти, що значна частина палестинців не поділяє погляди бойовиків ХАМАС та "Хезболли".

Байден також зазначив, що захоплення Ізраїлем сектору Газа стало б "великою помилкою". На його думку, ХАМАС не репрезентує весь палестинський народ. Мета ізраїльської армії покарати групу людей, які своїми варварськими діями принесли багато страждань та горя, але не йдеться про весь палестинський народ.

Читайте також на порталі "Коментарі" – війна на Близькому Сході продовжується. Хамасівці раптом визнали "помилкою" масові вбивства цивільних ізраїльтян, а також заявили, що мешканці Сектору Газа не покинуть його, хоч армія Ізраїлю (ЦАХАЛ) давала їм на цей час. Анонсована наземна операція після низки бомбардувань та ракетних ударів поки не розпочалася. При цьому Іран дав зрозуміти, що у війну вступить підконтрольна йому ліванська "Хезболла", якщо масовані удари по Газі не припиняться. Ну а Саудівська Аравія, переговори про яку щодо нормалізації відносин з Іраном під модерацією США виходили вже на завершальну стадію, передбачувано їх призупинила. Що можна сказати про ситуацію на Близькому Сході зараз? Який сценарій подальшого розвитку подій видається найбільш реалістичним? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини