Головна Новини Світ США Байден підтвердив, що майбутнє України в НАТО, але є нюанс
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден підтвердив, що майбутнє України в НАТО, але є нюанс

Джо Байден заявив, що майбутнє України в НАТО, але Штати повинні переконатися, що українці виграють війну

13 грудня 2023, 08:08
Поділіться публікацією:

Як і було зумовлено на саміті НАТО у Вільнюсі, Україна може стати членом Північноатлантичного альянсу (НАТО), але лише після того, як США переконаються, що Київ вийшов переможцем у війні проти Російської Федерації. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву на брифінгу в Білому домі зробив президент США Джо Байден.

Байден підтвердив, що майбутнє України в НАТО, але є нюанс

Джо Байден. Фото: сайт Офісу президента

"Я пишаюся тим, який Альянс зараз сильний і єдиний. Я говорив із Путіним про фінляндизацію НАТО, натомість у нас сталася натовізація Фінляндії. Україна має майбутнє в НАТО. Але ми зазначали, що Україна стане членом, тільки ми маємо переконатися, що вони виграють війну", — заявив голова Білого дому.

Також президент США висловився про довгострокову допомогу, яку Київ має отримувати від своїх партнерів.

"Ми говорили з президентом Зеленським, з лідерами Групи семи у Вільнюсі та наголосили на необхідності довгострокової допомоги Україні. Тому йдемо крок за кроком", – висловився американський лідер.

Зазначимо, на цьому ж брифінгу Джо Байден підтвердив, що головна мета у війні, яка розгортається на українській території, – це перемога України. Зокрема, на переконання глави Білого дому, ця перемога означає, що Україна – це суверенна та незалежна держава, яка здатна захищати себе сьогодні та стримувати подальшу агресію.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому повторюється історія Другої світової: що відбувається на фронтах російсько-української війни.

Також видання "Коментарі" разом із експертами аналізувало – які очікування від візиту Володимира Зеленського до США: чому він відбувається саме зараз.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини