Головна Новини Світ США Байден погодився розсекретити частину документів про теракти 11 вересня
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден погодився розсекретити частину документів про теракти 11 вересня

7 серпня родичі загиблих в результаті трагедії 11 вересня перед 20-ю річницею звернулися до президента США Джо Байдена

4 вересня 2021, 01:30
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден підписав указ про те, щоб розсекретити частину документів, що стосуються терактів 11 вересня 2001 року. Це документи, які є частиною розслідування ФБР. Заява Байдена з цього приводу опублікували на сайті Білого дому.

Байден погодився розсекретити частину документів про теракти 11 вересня

Джо Байден (фото з відкритих джерел)

Байден нагадав про те, що обіцянку розсекретити документи по терористичних атак на США 11 вересня 2001 давав ще під час президентської кампанії.

"Ми наближаємося до 20-ї річниці цього трагічного дня і я виконую цю обіцянку. Я підписав указ, який передбачає, що Міністерство юстиції та інші відповідні відомства повинні контролювати процес розсекречення документів, пов'язаних із розслідуванням Федерального бюро розслідувань (ФБР) 11 вересня. Генеральний прокурор повинен опублікувати розсекречені документи протягом шести місяців", — заявив Байден.

Американський лідер нагадав, що під час вересневих терактів загинули 2977 осіб.

"Протягом 20 років діти росли без батьків, а батьки страждали без дітей. Чоловікам і жінкам довелося шукати шлях вперед без близьких. Брати й сестри, дядьки й тітки, близькі та рідні святкували ті чи інші події, згадуючи про тих, кого немає поруч, із порожнечею в серці", — нагадав Байден.

7 серпня родичі загиблих в результаті трагедії 11 вересня перед 20-ю річницею звернулися до президента США Джо Байдена з вимогою не брати участі в акціях пам'яті, якщо він не розсекретить документи про обставини терактів. Відповідний лист підписали 1800 осіб.

Підписанти говорили, що якщо Байден не виконає їх вимогу, то не матиме морального права відвідати заходи з нагоди трагедії, які 11 вересня відбуватимуться в Нью-Йорку, Вірджинії та Пенсільванії (місця, де сталися теракти).

Нагадаємо, Джо Байден заявив, що атака на позиції бойовиків терористичної організації ІГІЛ — не остання. Про це йдеться у повідомленні Білого дому. Раніше повідомлялося, що США завдали удару по "ісламській державі" в східній частині Афганістану після атаки на аеропорт Кабула, в результаті якої загинули 13 американських військових і десятки афганців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини