Головна Новини Світ США Байден прокоментував атаку на бойовиків ІГІЛ
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден прокоментував атаку на бойовиків ІГІЛ

У Міністерстві оборони США підтвердили, що ліквідували "дві важливі мети" серед бойовиків

29 серпня 2021, 14:42
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден заявив, що атака на позиції бойовиків терористичної організації ІГІЛ — не остання. Про це йдеться у повідомленні Білого дому. Кілька годин тому повідомлялося, що США завдали удару по "ісламській державі" в східній частині Афганістану після атаки на аеропорт Кабула, в результаті якої загинули 13 американських військових і десятки афганців.

Байден прокоментував атаку на бойовиків ІГІЛ

Джо Байден (фото з відкритих джерел)

У Міністерстві оборони США підтвердили, що ліквідували "дві важливі мети" серед бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" (ІГІЛ). В результаті атаки з боку США загинули "організатор" і "оператор" теракту в районі аеропорту Кабула. Ще одна людина отримала поранення. Президент США сказав, що йому відомо про результат удару по бойовиках ІГІЛ.

"Я говорив, що ми знайдемо відповідальних за теракт проти наших військових і мирних жителів... Цей удар не був останнім. Ми знайдемо будь-якого, причетного до теракту, і змусимо його заплатити. Якщо хтось буде намагатися перешкодити США або атакувати наші війська — ми відповімо. Це безсумнівно", — заявив Байден.

У четвер, 26 серпня, поблизу міжнародного аеропорту Кабула (Афганістан) стався вибух. Він пролунав через кілька годин після того, як військові США попередили про неминучу терористичну загрозу.

Нагадаємо, в Нігерії бойовики угрупування, пов'язаного з "ісламською державою" напали на військову базу і центр гуманітарної допомоги ООН, у результаті в облозі опинилося 25 співробітників організації. За попередньою інформацією, бойовики повністю спалили гуманітарний центр ООН.

"Терористи почали одночасні атаки на військову базу і гуманітарний центр ООН. Гуманітарний центр був повністю спалений бойовиками, але поки ніхто не постраждав", — розповіло військове джерело видання.

За його словами, понад 20 співробітників центру ООН ховаються у сховищах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини