Головна Новини Світ США Байден помиляється: В США гостро критикують його рішення щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден помиляється: В США гостро критикують його рішення щодо України

В США все більше лунає голосів на підтримку надати дозвіл Україні використовувати американську зброю для враження військових цілей на території РФ. Зокрема, підтримав таку ідею і спікер Палати представників Майк Джонсон

22 травня 2024, 19:33
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати повинні дозволити Києву вести війну з Росією так, як він вважає за доцільне, заявив в коментарі "Голосу Америки" спікер Палати представників Майк Джонсон.

Байден помиляється: В США гостро критикують його рішення щодо України

Майк Джонсон

"Гадаю, ми повинні дозволити Україні вести війну так, як вона вважає за потрібне",
- підкреслив Джонсон.

Окрім того, спікер Палати представників заявив, що українці повинні мати спроможність завдавати ударів у відповідь.

"Гадаю, те, що ми намагаємось займатись мікроменеджментом цих зусиль, не є правильним для нас",
– підкреслив Майк Джонсон.

Окрім того, вважає, що США повинні дозволити Україні вражати військові цілі на території РФ і республіканський сенатор Джим Ріш.

"Україні слід дозволити захищатися, крапка",
— підкресли сенатор.

За його словами, якщо для цього необхідно вдарити по російському бомбардувальнику, який запускає ракети по цивільній інфраструктурі в Україні з повітряного простору Росії, то Сили оборони повинні мати можливість таких дій.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Сполучені Штати не дозволяють використовувати свою зброю для нанесення ударів по території Росії, навіть, якщо мова йде про військові цілі. Зокрема, як заявив глава Пентагону Ллойд Остін, Україна повинна використовувати американську зброю виключно у межах своїх територій. Після шаленої критики такого рішення, в адміністрації Байдена підтвердили, що думка американської влади із цього питання залишається незмінною, а саме: Сили оборони не можуть використовувати зброю від США, щоб бити по території РФ.

При цьому західні ЗМІ відзначали, що якби не ця заборона, то Україна точно не допустила б прориву росіян у Харківській області, знищивши військових, які збиралися на кордоні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини