Головна Новини Світ США Байден пообіцяв Зеленському бути з Україною і оголосив про новий пакет допомоги
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден пообіцяв Зеленському бути з Україною і оголосив про новий пакет допомоги

Вартість пакету може становити 225 млн доларів

11 липня 2024, 20:51
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський зустрівся із очільником Білого дому Джо Байденом. Під час зустрічі американський президент підкреслив, що українські військові зуміли зупинити наступ російських загарбників у Харківській області та завдати ворогові великих втрат. За його словами, це вказує на те, що Росія не переможе в Україні.

Байден пообіцяв Зеленському бути з Україною і оголосив про новий пакет допомоги

Байден і Зеленський

При цьому Байден вчергове запевнив, що Сполучені Штати будуть поряд з Україною.

"Ми будемо стояти з вами", — сказав він.

При цьому Володимир Зеленський подякував Байдену за допомогу. Також він додав, що розмовлятиме із очільником Білого дому про те, як зупинити той терор, який влаштувала Росія в Україні.

"Ми маємо зупинити цю війну і повернути мир якомога швидше", — підкреслив Зеленський.

Окрім того, під час зустрічі із Зеленським Байден оголосив про виділення Україні чергового пакета американської військової допомоги. Мова йде про восьмий пакет, схвалений американським президентом з кінця квітня, після того, як Конгрес США ухвалив додаткове фінансування для військової допомоги Києва.

Байден не сказав, що увійде в пакет, підкресливши, що деталі згодом оприлюднить Пентагон. Разом з тим агентство AP з посиланням на двох посадовців США повідомило, що йдеться про пакет вартістю 225 мільйонів доларів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що після того, як Росія почала наступ на Харківську область, США дали дозвіл на те, щоб завдавати ударів по території РФ але поблизу із кордоном. Втім, в Україні неодноразово підкреслювали, що ЗСУ дуже потрібен дозвіл на те, щоб стріляти вглиб РФ, проте Штати від цього відмовляються.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини