Головна Новини Світ США Байден проведе переговори з лідерами ЄС у Вашингтоні: що говоритимуть про Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден проведе переговори з лідерами ЄС у Вашингтоні: що говоритимуть про Україну

Байден обговорить із лідерами ЄС війни в Україні та Ізраїлі

20 жовтня 2023, 13:27
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден сьогодні зустрінеться у Білому домі з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн та президентом Євроради Шарлем Мішелем. Зустріч має бути присвячена обговоренню війни в Україні та Ізраїлі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Байден проведе переговори з лідерами ЄС у Вашингтоні: що говоритимуть про Україну

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що зустріч у Вашингтоні буде присвячена, зокрема, обговоренню війни Росії проти України та збройному конфлікту між Ізраїлем та терористичним угрупованням ХАМАС.

Фон дер Ляйєн заявила, що війна між Ізраїлем та ХАМАСом і наступальна операція Ізраїлю в Секторі Газа, яка насувається, ймовірно, домінуватиме у дискусіях. Вона також попередила про ризик "регіональних наслідків" конфлікту.

Варто зазначити, що раніше Джо Байден запевняв, що США здатні одночасно надавати підтримку як Україні, так і Ізраїлю, підтримуючи при цьому міжнародний рівень обороноздатності.

Читайте також на порталі "Коментарі" – президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із президентом США Джо Байденом. Розповів, що українців дуже надихнуло отримання ракет ATACMS, які вже успішно застосовуються на полі бою. Сторони обговорили подальше посилення "дальнобійних можливостей" України та імплементацію формули світу. А Байден під час анонсованого звернення до американців, як і передбачали експерти "Коментарі", пояснив, чому США мають підтримувати і Україну, і Ізраїль, фактично ототожнюючи тероризм ХАМАС і російської держави. Як оцінюєте це звернення та останні дії США у ракурсі підтримки України? Що це означає для російсько-української війни? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини