Головна Новини Світ США У Байдена зізналися у безсиллі у боротьбі з «Північним потоком-2»
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена зізналися у безсиллі у боротьбі з «Північним потоком-2»

У США впевнені, що не могли б зупинити "Північний потік-2", а лише відстрочити

27 жовтня 2021, 07:27
Поділіться публікацією:

Джо Байден із перших днів свого президентства зайняв жорстку позицію щодо "Північного потоку-2". Він, як вважав, так і вважає, що газопровід дуже небезпечний не лише для енергетичної безпеки України, а й для Європейського Союзу загалом. У той же час Джо Байден розумів, що США своїми агресивними діями здатні лише відстрочити його добудову, але ніяк не зупинити або заморозити проект. Як передає видання "Коментарі", про це заявив старший радник президента США з глобальної енергетичної безпеки Амос Хохстейн, пише "Голос Америки" з посиланням на заяву із сайту Держдепу.

У Байдена зізналися у безсиллі у боротьбі з «Північним потоком-2»

Північний потік-2. Фото з відкритих джерел

Амос Хохстейн пояснив мету спільної позиції Вашингтона і Берліна щодо "Північного потоку-2". Радник зазначив, що це було зроблено після усвідомлення, що проект вже реалізований практично на 100% і будь-які дії з боку адміністрації США не змогли б перешкодити введенню в експлуатацію трубопроводу. Тому було прийнято рішення піти на зустріч Німеччині, щоб пом'якшити позиції.

При цьому радник наголосив, що Байден постійно на зв'язку зі світовими лідерами у Європі. Обговорюється ключове питання – як мінімізувати ризики для країн ЄС та України, які можуть виникнути взимку.

Що ж до України, то у США сподіваються, що у недалекому майбутньому Київ відновить історичну роль у постачанні енергоресурсів до Європи. До цього призведуть фінансові вкладення в Україну з боку Європи та США, а також інтеграція України до європейської електромережі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у МЗС Польщі заявили про невдачу у спробі зупинити "Північний Потік-2".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

иван

27 жовтня 2021, 06:38

Что вы ведетесь на путинский мосфильм?! Это все фейк!! Неправда!!! Нет никакого СВ-2, я даже сомневаюсь в существовании СВ-1, а уж крымский мост вообще мираж. Скоро "рашка все", забудем про страну-бензоколонку. Шах и мат вата АХАХАХАХАХА


Новини