Головна Новини Світ США Байден розповів, що скаже Путіну під час зустрічі
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден розповів, що скаже Путіну під час зустрічі

За словами американського президента Джо Байдена, США не шукають конфлікту з РФ

10 червня 2021, 02:26
Поділіться публікацією:

Глава овального кабінету Джо Байден сказав, що має намір заявити на переговорах з російським президентам Володимиром Путіним про неприпустимість порушення тим чи іншим чином суверенітету інших країн. Про це повідомляє "Інтерфакс".

Байден розповів, що скаже Путіну під час зустрічі

Джо Байден (фото з відкритих джерел)

"Я повідомлю, що порушення суверенітету демократичних країн не залишаться без наслідків. Це стосується подій в США, Європі, інших частинах світу", — сказав він.

За словами американського президента, США не шукають конфлікту з РФ, "проте США дадуть рішучу відповідь, якщо Росія своїми діями буде заподіювати нам шкоду".

Він додав, що ясно дасть зрозуміти російському колезі, що "не варто сумніватися в рішучості США захищати наші головні цінності, наші стратегічні інтереси". Байден що хоче налагодити "стабільні та передбачувані відносини" з РФ, зокрема, налагодивши діалог з питання стратегічної стабільності. "Я дуже серйозно ставлюся до відповідальності, яку несу з цього питання", — сказав президент США.  

Байден також пояснив, що у всіх країнах буде повідомляти, що "Америка знову в грі". Він підкреслив, що демократичні країни тепер повинні бути готові вирішувати поставлені перед ними складні проблеми й довести, що їхній шлях краще, ніж шлях авторитарних режимів.

Як повідомляли раніше через тиждень, 16 червня, в Женеві повинна відбутися зустріч президентів США Джо Байдена і РФ Володимира Путіна. Експерт-міжнародник, глава правління неурядової організації "Майдан закордонних справ", член Політради партії "Сила і Честь" Олег Білоколос зазначає, що сьогодні обидві сторони активно використовують різні медіавкидання з метою створення вигідного для себе інформаційного супроводу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини