Головна Новини Світ США Байден та Путін на переговорах насамперед обговорять Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден та Путін на переговорах насамперед обговорять Україну

Сполучені Штати та Росія обговорюють можливість проведення переговорів між президентами

4 грудня 2021, 00:28
Поділіться публікацією:

Прессекретар адміністрації президента США Джен Псакі розповіла про потенційні переговори Джо Байдена та Володимира Путіна.

Байден та Путін на переговорах насамперед обговорять Україну

Байден (фото з відкритих джерел)

Про це вона повідомила під час брифінгу. Сполучені Штати та Росія обговорюють можливість проведення переговорів між президентами. За словами Псакі, вони насамперед стосуватимуться обговорення ситуації щодо України.

"Ми обговорюємо таку можливість і оголосимо про неї, коли все буде вирішено остаточно. Це буде можливість для того, щоб обговорити наше серйозне занепокоєння з приводу войовничої риторики та нарощування збройних сил на кордоні з Україною”, – заявила вона.

При цьому прессекретар додала, що Білий дім консультується щодо запровадження санкцій проти Росії за агресію проти України з Конгресом США та європейськими союзниками.

“Звичайно, запровадження економічних санкцій – це з варіантів. Але ми збираємося робити це шляхом консультацій із Конгресом та європейськими партнерами", – сказала вона.

Нагадаємо, триває робота з організації відеодзвінка між президентом Росії Володимиром Путіним та американським колегою Джо Байденом. Це оголосили в Кремлі в п'ятницю, 3 грудня, через день після зустрічі їх високопоставлених дипломатів для обговорення кризи в Україні. Представник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що позиції Росії та Сполучених Штатів розійшлися у багатьох питаннях після того, як держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зустрілися на переговорах у Стокгольмі. Блінкен попередив Москву про "серйозні витрати", які Росія заплатить, якщо вторгнеться в Україну, закликаючи Лаврова шукати дипломатичний вихід із кризи.

Україна та її союзники по НАТО забили тривогу з приводу переміщення російських військ біля кордонів України цього року, що викликало занепокоєння тим, що конфлікт на сході України, що тліє, може перерости у відкриту війну. Росія каже, що реагує на загрозливу поведінку з боку НАТО та України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини