Головна Новини Світ США Байден відповів, чи є у США ціль, щоб Україна перемогла РФ у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден відповів, чи є у США ціль, щоб Україна перемогла РФ у війні

Байден запевнив, що США хочуть, щоб Україна здобула перемогу

13 грудня 2023, 07:34
Поділіться публікацією:

Вашингтон хотів би бачити, що Україна виграє війну. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час спільної прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським у Білому домі зробив президент США Джо Байден. Глава Білого дому назвав мету США у спровокованій Російською Федерацією жорстокій загарбницькій війні проти України чіткою та незворотною.

Байден відповів, чи є у США ціль, щоб Україна перемогла РФ у війні

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

"Ми хочемо бачити, що Україна виграє війну", — наголосив Байден.

Зокрема, на його переконання, ця перемога означає, що Україна — це суверенна та незалежна держава, яка здатна захищати себе сьогодні та стримувати подальшу агресію.

Зазначимо, Байден оголосив про надання Україні допомоги на 200 мільйонів доларів. Також він закликав Конгрес США виступити на боці України та проголосувати за додаткове фінансування для України до перерви у роботі на різдвяні та новорічні свята.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США поки що не можуть виділити Україні великий пакет військової допомоги, бо нібито не чітка ясність у питанні стратегії. Про це заявив речник Палати представників США Майк Джонсон після зустрічі з українським президентом Володимиром Зеленським. Крім того, він назвав зустріч із президентом "хорошою" і наголосив, що народ Америки на одному боці з Україною у війні, яку розв'язав глава Кремля Володимир Путін. За словами Джонсона, Білий дім нібито не надав інформації про стратегію, яка допоможе Україні перемогти РФ у війні.

Також видання "Коментарі" разом із експертами аналізувало – які очікування від візиту Володимира Зеленського до США: чому він відбувається саме зараз. Які висновки щодо американського візиту Зеленського можна зробити зараз? Які очікування за підсумками цієї подорожі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини