Головна Новини Світ США Байден відреагував на голосування за імпічмент Трампу
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден відреагував на голосування за імпічмент Трампу

Нижня палата Конгресу США в середу, 13 січня, оголосила імпічмент діючому президенту США Дональда Трампа

14 січня 2021, 04:00
Поділіться публікацією:

Обраний президент США Джо Байден вважає, що у верхній палаті Конгресу США не повинні відкладати розгляд питання про імпічмент 45-му президенту Дональда Трампа. Про це повідомляє CNN.

Байден відреагував на голосування за імпічмент Трампу

Джо Байден. Фото: pravda.com.ua

"Я сподіваюся, що керівництво Сенату знайде спосіб впоратися зі своїми конституційними обов'язками щодо імпічменту, одночасно працюючи над іншими невідкладними справами цієї країни", — сказав він.

За його словами, США залишається у владі смертельного вірусу і нестабільної економіки.

Крім того, Джо Байден висловив надію на те, що процедура імпічменту, запущена в відношенні республіканця Дональда Трампа, не вплине на терміни затвердження в Конгресі США глав відомств в новій адміністрації. Йдеться про утвердження на ключові пости. Демократ підкреслив, що мова йде про затвердження в Сенаті висунутих їм кандидатів на "ключові пости, в тому числі міністра внутрішньої безпеки, держсекретаря, міністра оборони, міністра фінансів, директора Національної розвідки.

Нагадаємо, Нижня палата Конгресу США — Палата представників голосами прийняла рішення про імпічмент президента Дональда Трампа. Для імпічменту глави держави необхідно було просте більшість із загального числа в 433 представників з правом голосу, і вони у демократів знайшлися.

Кількість голосів, зарахованих за імпічмент, достроково перевищив 218 голосів, достатніх для прийняття рішення. Для прийняття рішення вистачило б голосів конгресменів-демократів, однак імпічмент підтримали також не менше 10 однопартійців Трампа, представників Республіканської партії. Палата обговорювала одну статтю про імпічмент, яка офіційно звинуватила Трампа в підбурюванні до повстання.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини