Головна Новини Світ США Байден відреагував на ракетні пуски Північної Кореї
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден відреагував на ракетні пуски Північної Кореї

Північна Корея випустила кілька ракет малої дальності, демонструючи непокору президенту Джо Байдену і його адміністрації

25 березня 2021, 22:38
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати Америки готові відповісти, якщо Північна Корея продовжить запускати балістичні ракети і піде на ескалацію напруженості.

Байден відреагував на ракетні пуски Північної Кореї

Джо Байден (фото з відкритого джерела)

Про це на своїй першій повноформатній пресконференції заявив голова Овального кабінету Джо Байден.

"Ми консультуємося з нашими союзниками і партнерами, і будуть відповіді, якщо вони вирішать піти на ескалацію. Ми відповімо відповідним чином", — сказав він.

Байден додав, що він також "готовий до деякої форми дипломатії, але вона повинна бути зумовлена кінцевим результатом денуклеаризації".

Нагадаємо, збройні сили КНДР організували показовий запуск ракет малої дальності. Про це повідомляють американські ЗМІ з посиланням на джерело в Міноборони США.

Оглядачі пов'язують запуск ракет зі спробами адміністрації президента США вийти на шлях переговорів з керівництвом Північної Кореї. Мета переговорів — зниження ризику ескалації конфлікту між країнами, повідомляє BBC.

Попри докладені зусилля і дипломатичні ходи спроби США організувати переговори не зустріли схвалення корейської сторони. Влада Кореї заявила, що відмовляються від контактів з адміністрацією Байдена.

Північна Корея (КНДР) не реагувала на кулуарні дипломатичні зв'язки адміністрації президента Джо Байдена з середини лютого, в тому числі на місію Пхеньяна при ООН.

Керівник "Агентства міжнародних досліджень" Ігор Соловей вважає, що відсутність реакції КНДР на сигнали нової адміністрації у Вашингтоні — додатковий наочний показник того, до якого клубу світоустрою належить Північна Корея.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини