Головна Новини Світ США Байден відреагував на ракетний удар по Полтаві
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден відреагував на ракетний удар по Полтаві

Глава Білого дому не сумнівається, що український народ переможе у війні

4 вересня 2024, 07:50
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден оприлюднив заяву щодо російської ракетної атаки на Полтаву, в якій загинула 51 особа і 271 було поранено. Як інформує портал "Коментарі", повідомлення з'явилося на сайті Білого дому.

Байден відреагував на ракетний удар по Полтаві

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Джо Байден зазначив, що через російські ракети, які потрапили до військового навчального центру та лікарні в Україні, загинули понад 50 людей і десятки отримали поранення.

"Я рішуче засуджую цю жахливу атаку. Цей напад є трагічним нагадуванням про постійні та обурливі спроби Путіна зламати волю вільного народу. Але вже два з половиною роки народ України стоїть непохитно. І Сполучені Штати продовжуватимуть стояти разом із ним — у тому числі надаючи системи протиповітряної оборони та можливості, необхідні для захисту своєї країни", – йдеться у заяві глави Білого дому.

При цьому Джо Байден закликав усіх утриматися від хибних думок, що Росія здатна перемогти у цій війні. Він з упевненістю наголосив, що переможцем вийде народ України. Саме тому Сполучені Штати продовжують стояти із ним.

Читайте також на порталі "Коментарі" — The Economist пише про вирішальну розмову Зеленського з Байденом: про що йдеться.

Також видання "Коментарі" повідомляло – після російського ракетного удару по Полтаві Сполучені Штати не змінили своєї політики щодо надання Україні можливостей та дозволу на удари вглиб території РФ. Внаслідок згаданого удару РФ по Полтаві загинули 50 людей та понад 200 постраждали. Про це йдеться у заяві прес-секретаря Міноборони США генерала Патріка Райдера, яку цитує Укрінформ.

Раніше "Коментарі" писали – про що свідчить російський удар по Полтаві: які висновки слід зробити із трагедії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини