Головна Новини Світ США Байден відреагував на рішення щодо імпічменту Трампа
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден відреагував на рішення щодо імпічменту Трампа

Колишньому президенту США Дональда Трампа вже вдруге вдається уникнути імпічменту

14 лютого 2021, 08:37
Поділіться публікацією:

Глава овального кабінету Джо Байден прокоментував рішення Сенату у справі про імпічмент екс-президенту Дональда Трампа.

Байден відреагував на рішення щодо імпічменту Трампа

Джо Байден. Фото: pravda.com.ua

Як пише Reuters, заяву глава держави зробив через кілька годин після того, як Сенат не зміг набрати дві третини голосів, необхідних для імпічменту Трампа.

"Ця сумна глава в нашій історії нагадала нам, що демократія крихка", — сказав Байден.

Байден також сказав, що думає про загиблих під час штурму Конгресу, в тому числі про офіцера поліції. Своєю чергою, Дональд Трамп після того, як Сенат проголосував за його виправдання в другому процесі у справі про імпічмент, звинуватив демократів у політичному переслідуванні і назвав спробу імпічменту "полюванням на відьом".

"Це був ще один етап найбільшого полювання на відьом в історії нашої країни. Жоден президент ніколи не проходив нічого подібного", -

підкреслив Трамп.

Сенат США не зміг зібрати голоси за імпічмент екс-президенту Дональда Трампа. Трампу вже вдруге вдається уникнути імпічменту.

Нагадаємо, за визнання Дональда Трампа винним в підбурюванні до штурму Капітолію проголосували 57 сенаторів, серед яких 50 — представники Демократичної партії і 7 — республіканці. Проти визнання Трампа винним проголосували 43 сенатори від Республіканської партії. Водночас, для визнання провини колишнього президента США були потрібні 67 голосів.

Лідер сенатської більшості Чак Шумер розірвав рішення Сенату виправдати колишнього президента Трампа, назвавши голосування "неамериканським і образливим для патріотів, які віддали свої життя за нашу республіку протягом століть".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини