Головна Новини Світ США Байден висловився - чи потрібні зараз Україні F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден висловився - чи потрібні зараз Україні F-16

Президент США Байден вважає, що зараз Україні не потрібні винищувачі F-16

25 лютого 2023, 08:05
Поділіться публікацією:

На цьому етапі російсько-української війни Вашингтон не готовий говорити про передачу Києву новітніх американських винищувачів F-16. Як повідомляє видання "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "ABC News" у річницю російського вторгнення зробив президент США Джо Байден.

Байден висловився - чи потрібні зараз Україні F-16

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

"Ні, зараз йому (Ред. — Зеленському) не потрібні F-16", — твердо заявив Байден.

При цьому варто зазначити, що українська сторона неодноразово публічно та непублічно закликала союзників не відкладати питання постачання літаків Україні. Проте Байден "поки" виключив можливість відправлення новітніх американських винищувачів для захисту України у війні проти РФ.

На питання, чи означає це, що відправки винищувачів не буде "ніколи", Байден відповів, що неможливо точно знати, чого потребуватиме українська оборона в майбутньому, але "немає жодних підстав, на яких, на думку наших військових, можна було б обґрунтувати необхідність надання F-16".

"Я поки що виключаю це", – заявив Байден.

Зазначимо, раніше радник з питань нацбезпеки США Джейк Салліван заявив, що винищувачі F-16, які запросила Україна, "не є ключовою необхідністю" для поточних потреб країни, які полягають у контрнаступі проти російських сил.

Читайте також на порталі "Коментарі" — послання Путіна до Федеральних зборів: кому і що спробував довести диктатор.

Також видання "Коментарі" повідомляло – пішов другий рік повномасштабної війни: які очікування-прогнози. Експерти детально розібралися у ситуації на сьогоднішній день в ході ексклюзивного інтерв'ю. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини