Головна Новини Світ США Байден висловився про ракетні удари РФ по Україні: що тепер чекає на Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден висловився про ракетні удари РФ по Україні: що тепер чекає на Путіна

Президент США закликав світ не ігнорувати агресію

9 липня 2024, 07:11 comments8185
Поділіться публікацією:

Глава Білого дому Джо Байден назвав учорашній російський масований ракетний обстріл кількох міст в Україні "жахливим нагадуванням" про жорстокість країни-агресора. І анонсував заходи щодо посилення української ППО. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у Twitter-акаунті (X) американського лідера.

Байден висловився про ракетні удари РФ по Україні: що тепер чекає на Путіна

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

"Ракетні удари Росії, які... вбили десятки мирних громадян України і спричинили руйнування та жертви у найбільшій дитячій лікарні Києва, є жахливим нагадуванням про жорстокість Росії", — йдеться у публікації Байдена.

Американський президент наголосив на важливості допомоги Україні з боку країн-партнерів та союзників. А також зазначив, що світ не повинен заплющувати очі на агресію Москви.

"Дуже важливо, щоб світ продовжував підтримувати Україну в цей важливий момент і щоб ми не ігнорували російську агресію", — написав американський президент.

Джо Байден додав, що цього тижня вітатиме українського колегу Володимира Зеленського на запланованому саміті лідерів країн-членів Північноатлантичного альянсу.

"Цього тижня я вітатиму президента Зеленського та лідерів НАТО у Вашингтоні, округ Колумбія, і я зустрінуся з президентом Зеленським, щоб чітко дати зрозуміти, що наша підтримка України непохитна", — заявив Байден.

Крім того, цитує Білий дім заяву американського президента, разом із союзниками Штати оголосять "про нові заходи щодо посилення протиповітряної оборони України, щоб допомогти захистити їхні міста та громадянське населення від російських ударів".

Зазначимо, раніше у Білому домі вже відреагували на ракетну атаку терористичної Росії з цивільної інфраструктури України. Зокрема, заявив директор з питань Європи Ради національної безпеки США Майкл Карпентер на брифінгу у Вашингтоні, Сполучені Штати засуджують цей акт агресії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини