Головна Новини Світ США Байден закликав відмовитися від захисту інтелектуальної власності після виявлення нового штаму
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден закликав відмовитися від захисту інтелектуальної власності після виявлення нового штаму

Президент США вважає, що такий крок допоможе отримати країнам більшу кількість вакцин

29 листопада 2021, 14:59
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден закликав країни, які, як очікувалося, мали би бути на зустрічі Світової організації торгівлі наступного тижня, щоб домовитися щодо відмови від захисту інтелектуальної власності на вакцини проти COVID-19 після виявлення нового варіанту коронавірусу в Південній Африці. Про це повідомляє Reuters.

Байден закликав відмовитися від захисту інтелектуальної власності після виявлення нового штаму

Президент США Джо Байден - фото з відкритих джерел

Зустріч, яку Байден мав на увазі, пізніше була відкладена після того, як новий штам призвів до обмежень на поїздки, що завадили б багатьом учасникам дістатися до Женеви. 

"Новини про цей новий штам повинні як ніколи чіткіше прояснити, чому ця пандемія не закінчиться, доки ми не отримаємо більше щеплень", — сказав Байден у заяві. "Ці новини підтверджують важливість швидкого вирішення цього питання — відмови від захисту інтелектуальної власності".

Адміністрація Байдена зіткнулася з новою критикою через те, що не вдалося отримати вакцини біднішим країнам, одночасно забезпечуючи американцям безкоштовні ревакцинації, після того, як було виявлено новий штам під назвою Omicron.

Як повідомляли раніше "Коментарі", суд США заблокував указ Байдена щодо вакцинації працівників приватних компаній. Відповідно до указу працівники американських компаній з щонайменше 100 співробітниками мали б вакцинуватися проти COVID-19 або проходити тестування щотижня, однак суд у такому рішенні виявив серйозні законодавчі та конституційні порушення. Указ заблокували через два дні після того, як він був опублікований адміністрацією Байдена, адже це перевищувало б юридичні повноваження керівників американських компаній. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини