Головна Новини Світ США Суд США заблокував указ Байдена щодо вакцинації працівників приватних компаній
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд США заблокував указ Байдена щодо вакцинації працівників приватних компаній

Відповідний указ має набути чинності 4 січня, однак суд посилається на його "серйозні законодавчі та конституційні" порушення

9 листопада 2021, 03:40
Поділіться публікацією:

Федеральний апеляційний суд США заблокував указ адміністрації Байдена, згідно з яким працівники американських компаній з щонайменше 100 співробітниками повинні вакцинуватися проти COVID-19 або проходити тестування щотижня. Про це повідомляє міжнародне інформаційне агентство Reuters. Відповідний указ має набути чинності 4 січня, однак суд посилається на його "серйозні законодавчі та конституційні" порушення.

Суд США заблокував указ Байдена щодо вакцинації працівників приватних компаній

Байден (фото з відкритих джерел)

Блокування настало за два дні після того, як адміністрація Байдена оприлюднила указ. Його негайно зустріли судовим позовом від губернаторів-республіканців та інших, котрі стверджували, що це перевищило юридичні повноваження адміністрації.

Однак, згідно з заявами чиновників, розпорядження щодо вакцинації працівників приватних компаній не виходили за межі надзвичайних повноважень Управління з безпеки та гігієни праці (OSHA) з безпеки на робочому місці. За даними OSHA, правило поширюється на 84,2 мільйона працівників на 1,9 мільйона роботодавців у приватному секторі.

Нагадаємо, про відсутність президентів Китаю та Росії – Сі Цзінпіня та Володимира Путіна на кліматичному саміті COP26 у Глазго викликала критику з боку президента США Джо Байдена. Глава Білого Дому назвав кліматичні зміни у світі великою проблемою, до якої Росії та Китаю немає жодного стосунку. Кліматичні зміни у світі не дуже турбують Росію та Китай. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "BBC".

Говорячи про Китай Байден зазначив, що неможливо претендувати на роль світового лідера, заплющуючи очі на головні виклики, які стоять перед планетою. Рішення Сі Цзіньпіна відмовитися від участі у саміті президент США назвав "великою помилкою". Приблизно в такому ж ключі Байден висловився і про лідера Росії Володимира Путіна, зазначивши, що в РФ вистачає проблем, пов'язаних із кліматичними коливаннями. Дика місцевість у Росії горить, але як вирішити цю проблему, які кроки слід робити президент Росії не поспішати говорити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини