Головна Новини Світ США Байден зробив нову різку заяву про Путіна та згадав про Швейцарію
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден зробив нову різку заяву про Путіна та згадав про Швейцарію

Президент США Джо Байден зазначив, що вторгнення Росії до України лише укріпило позиції НАТО в Європі

26 травня 2024, 21:05 comments1457
Поділіться публікацією:

Америка  буде  і далі надавати тверду підтримку  Україні, яка  бореться за власну свободу проти "жорстокого тирана" Володимира Путіна та РФ. Про це, виступаючи перед випускниками Військової академії США у Вест-Пойнті, що у штаті Нью-Йорк,  сказав президент Джо Байден, інформує "Голос Америки".

Байден зробив нову різку заяву про Путіна та згадав про Швейцарію

Джо Байден (фото з відкритих джерел)

Лідер країни  ще сказав про важливу роль американських військовослужбовців в підтримці України.   

"Немає американських солдатів, які би воювали в Україні. І я налаштований це так і залишити. Але ми міцно стоїмо з Україною і будемо стояти проучу з ними, коли вони протистоять людині, яку я добре знаю багато років, жорстокому тирану. Ми не можемо покинути Україну і ми її не покинемо", – виголосив Байден.

Американський президент продовжив, що підтримка від американської армії — це  не тільки   відправлення зброї, але й навчання українців.   Вони вчать їх користуватись передовими системами озброєння, такими як HIMARS, Patriot та танки Abrams.

 Також  Байден згадував, що попередив президента РФ Володимира Путіна, який  думав, що НАТО розпадеться "відразу після того, як я склав присягу".

"Я сказав йому в Швейцарії: "Ви хочете "фінляндизації" України. Ви отримаєте "НАТОізацію"Європи", – згадав Байден,  коли після вторгнення РФ в Україну сам альянс  став "сильнішим, ніж будь-коли", коли  його поповнили такі країни, як Швеція та Фінляндія.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що США приймають дивні рішення у війні в УкраїніАмериканці просто знущаються, коли не дозволяють використовувати їх зброю, щоб бити по території РФ, вважає Олександр Кочетков. За його словами, ворог знає про ці обмеження, тому, наприклад, спокійно концентрує війська на своїй території поза досяжністю української артилерії, підганяє бронетехніку, проводить навчання, готує ударний кулак. А потім, додає експерт, максимально підготований, перетинає наш кордон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини