Головна Новини Світ США США приймають дивні рішення у війні в Україні: чого боїться Байден
commentss НОВИНИ Всі новини

США приймають дивні рішення у війні в Україні: чого боїться Байден

США не дозволяють бити Україні американською зброєю по території РФ, бо начебто Джо Байден боїться відповіді Кремля, вважає політексперт Олександр Кочетков. Зокрема, що Путін зіпсує йому передвиборчу кампанію

24 травня 2024, 16:09 comments1058
Поділіться публікацією:

Американці просто знущаються, коли не дозволяють використовувати їх зброю, щоб бити по території РФ, вважає Олександр Кочетков. За його словами, ворог знає про ці обмеження, тому, наприклад, спокійно концентрує війська на своїй території поза досяжністю української артилерії, підганяє бронетехніку, проводить навчання, готує ударний кулак. А потім, додає експерт, максимально підготований, перетинає наш кордон.

США приймають дивні рішення у війні в Україні: чого боїться Байден

Джо Байден

При цьому, відзначає Кочетков, про це на неофіційному рівні кажуть навіть експерти НАТО.

Втім, як відзначає експерт, дивні рішення Білого дому напряму пов’язані із президентськими виборами, які мають відбутися у листопаді. При цьому обидва кандидати мають майже одинакові результати соцопитувать, і тому кожен відсоток буде відігравати важливу роль.

Як відзначив Кочетков, насправді, Білий дім не боїться якихось масштабних дій від терористичної Росії, він боїться "підлості".

"Він очікує, що Путін по непереборній чекістський звичці спробує утнути резонансну гидотну помсту чужими руками. Наприклад, дасть грошей якимось проксі Ірану, і ті вчинять напад на американське посольство або воєнну базу. Будуть жертви серед громадян США. І буде нищівна критика від республіканців і Дональда Трампа за нерозсудливі дії. І це вплине на передвиборчі розклади",
- вважає експерт.

На його думку, саме такого сценарію Білий дім хоче уникнути настільки, що навіть притримує своїх союзників, як наприклад Британію, яка "м’яко відкликала" свій дозвіл на використання зброї за межами України. Експерт каже, що Штати дуже не хочуть, щоб союзники їх у чомусь випереджали і на цьому тлі Вашингтон виглядав нерішучим.

Тобто, підкреслює експерт, у затримці з постачанням зброї, що у забороні використовувати НАТІвську зброю по воєнним об’єктах ворога винна політика, а саме: вибори в США. Відповідно, додає експерт Україна зможе отримати дозвіл бити американською зброєю по РФ після американських виборів, або ж після саміту в Швейцарії, як певну винагороду за "поступливість".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що українці уже використовують американську зброю для ударів по РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини