Головна Новини Світ США Байден зустрівся з главою МЗС Китаю: який меседж передав Сі Цзіньпіну
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден зустрівся з главою МЗС Китаю: який меседж передав Сі Цзіньпіну

Байден закликав Китай спільно вирішувати глобальні проблеми

28 жовтня 2023, 07:30
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден провів переговори із міністром закордонних справ Китаю Ван І. Сторони обговорювали відносини між країнами. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в офіційному повідомленні прес-служби Білого дому.  

Байден зустрівся з главою МЗС Китаю: який меседж передав Сі Цзіньпіну

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Глава Білого дому в ході зустрічі наголосив, що США та Китай мають відповідально ставитися до конкуренції у відносинах та підтримувати відкриті лінії зв'язку.

"Він (Байден — ред.) підкреслив, що США та Китай повинні спільно вирішувати глобальні проблеми", — наводить Білий дім слова лідера американців.

Нагадаємо, глава МЗС КНР Ван І перебуває з візитом у Вашингтоні. Він уже зустрівся з державним секретарем США Ентоні Блінкеном.

За інформацією ЗМІ, Ван І має підготувати візит до США лідера Китаю Сі Цзіньпіна. Він може відбутися вже у листопаді.

У свою чергу, днями глава Китайської Народної Республіки (КНР) Сі Цзіньпін заявив, що Китай готовий співпрацювати зі США, разом реагувати на глобальні виклики. Але при цьому закликав до більш стабільних двосторонніх відносин, які мають будуватися на засадах "взаємної поваги, мирного співіснування та взаємовигідного співробітництва". Тим часом, згідно з оновленою доповіддю Пентагону, Китай нарощує сили для нападу на Тайвань, який є партнером США. Як у найближчому майбутньому можуть розвиватися американо-китайські відносини? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна в Україні та Близькому Сході: у чому інтерес КНР – яких кроків очікувати від Пекіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини