Головна Новини Світ США Байден звернувся до Конгресу із терміновим проханням щодо допомоги Україні: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден звернувся до Конгресу із терміновим проханням щодо допомоги Україні: що відбувається

Джо Байден просить продовжити допомогу Україні на 6 млрд доларів, які можуть згоріти у вересні

14 вересня 2024, 10:17 comments1062
Поділіться публікацією:

Адміністрація президента США Джо Байдена надіслала Конгресу запит на продовження терміну дії президентських повноважень (PDA). Це дасть змогу продовжити відправку військової допомоги Україні після закінчення фінансового року у вересні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "The Hill".

Байден звернувся до Конгресу із терміновим проханням щодо допомоги Україні: що відбувається

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що цей запит має бути включений до резолюції про продовження фінансування уряду США після 30 вересня, коли добігтиме кінця фінансовий рік.

Спікер Пентагону Пет Райдер повідомив, що у США ще є 5,9 млрд. для України в рамках президентських повноважень. Ці кошти, крім 100 млн. доларів, закінчаться наприкінці фінансового року, тобто 30 вересня.

Адміністрація Байдена використала президентські повноваження, щоб оперативно перекинути зброю в Україну безпосередньо через запаси Міністерства оборони. Кошти, виділені Конгресом, спрямовані на оцінку військового обладнання, переданого Україні та заповнення запасів США. Допомога Україні часто надається партіями у сотні мільйонів доларів, щоб уникнути зменшення запасів Пентагону та врахувати час для заповнення.

Як зазначає The Hill, якщо Конгрес ухвалить резолюцію Байдена на 5,8 млрд доларів, це дозволить Білому дому продовжувати надсилати Україні військову допомогу невеликими партіями кілька разів на місяць.

При цьому представник Конгресу прояснив позицію, що адміністрація Байдена також може оголосити, що надає Україні 5,8 млрд доларів військової допомоги до 1 жовтня, а потім використати решту року, щоб відправити обладнання. Однак це менш оптимістичний сценарій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна може так і не отримати майже 6 млрд. від США: чому має втрутитися Конгрес.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини