Головна Новини Світ США Берег японського острова покрили «кораблі-примари» (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Берег японського острова покрили «кораблі-примари» (ВІДЕО)

На березі японського острова Іводзімі з'явилися «кораблі-примари» часів Другої світової війни

20 жовтня 2021, 11:30
Поділіться публікацією:

Берег японського острова Іводзіма, який розташований в Тихому океані на 1250 км на південь від Токіо, покрився "кораблями-примарами".

Берег японського острова покрили «кораблі-примари» (ВІДЕО)

В Японії з дна піднялися кораблі-примари / Фото: www.vladtime.ru

Як повідомляє телеканал Asahi, в результаті виверження підводного вулкана Сурібаті в районі острова, яке відбулося в кінці літа поточного року, 24 кораблі часів Другої світової війни, затоплені американськими військовими, піднялися зі дна. Це сталося через підвищення рівня суші. Транспортні судна Військово-морських сил Японії осіли на вулканічному попелі.

Журналісти відзначили, що кораблі були умисно затоплені американцями після закінчення війни, щоб їх можна було використовувати в якості хвилерізів. Спочатку там планували побудувати порт, але від ідеї відмовилися через те, що острів виявився занадто плоским.

До слова, битва за Іводзіму почалася 16 лютого і завершився 26 березня 1945 року перемогою американських сил. Бій за цей острів виявився найбільш кровопролитним в історії Корпусу морської піхоти США, а також став єдиною операцією збройних сил Японської імперії в ході війни на Тихому океані, в якій загальні втрати США перевищили втрати Японії.

Нагадаємо, в червні 2021 року поблизу британських островів Теркс і Кайкос, де проходить межа Бермудського трикутника, знайшли "корабель-привид", на борту якого виявили 20 тіл, двоє з них — діти. Причини смерті знаходяться на борту людей, поки невідомі, але слідів насильницької смерті на тілах не виявили.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Туреччина відкрила для туристів "місто-привид", який зник 50 років тому. Йдеться про Варош, в якому колись відпочивали Елізабет Тейлор, Бріджит Бардо та інші знаменитості.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини