Головна Новини Світ США Без втручання НАТО це не закінчиться: у США зробили заяву щодо війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Без втручання НАТО це не закінчиться: у США зробили заяву щодо війни в Україні

Останній транш військової допомоги Україні був недостатнім, Україна зараз суттєво незадоволена.

15 червня 2022, 13:45 comments1711
Поділіться публікацією:

НАТО опинилося перед складним вибором або Альянс виходить за свою територію, або порушується питання про припинення його існування. Як передає портал "Коментарі", таку позицію висловив колишній головнокомандувач союзними силами США та НАТО Веслі Кларк, даючи оцінку подіям, що відбуваються в Україні, пише "Голос Америки".

Без втручання НАТО це не закінчиться: у США зробили заяву щодо війни в Україні

Україна-НАТО. Фото: з відкритих джерел

За словами військового, російська агресія проти України може бути зупинена лише у тому разі, якщо сили НАТО підтримають український народ.

Генерал зазначив, що ідея генсека НАТО Столтенберга про те, що НАТО не братиме участі у воєнних діях в Україні, тому що жодна з країн НАТО не зробила атаки в корені неправильна. Ця ідея була нівелювання ще в дев'яностих роках і зараз настав час повернутися до уроків, які Захід мав засвоїти. НАТО має право втрутитися і було б слушно, якби Альянс офіційно про це заявив. Країни НАТО мають у наказному тоні озвучити перед росіянами ультиматум: припинити бойові дії в Україні або їм доведеться мати справу з військово-політичним блоком.

Уеслі Кларк припустив, що на допомогу Україні може прийти не весь Альянс, а деякі його країни. Це може бути коаліція з кількох держав і було б правильно, якби ця коаліція мала підтримку ООН.                                                      

Генерал додав, що він сумнівається, що за сьогоднішніх обставин більшість країн НАТО погодяться втрутитися в бойові дії в Україні, але він особисто виступав би за таке рішення.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Пентагоні розповіли, чи залишилася у Путіна ціль захопити всю Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини