Головна Новини Світ США Білий дім прокоментував відсутність Байдена на саміті миру
commentss НОВИНИ Всі новини

Білий дім прокоментував відсутність Байдена на саміті миру

У Білому домі запевняють, що відсутність Байдена на саміті миру не означає меншої підтримки України

4 червня 2024, 08:35 comments1483
Поділіться публікацією:

Участь у Глобальному саміті миру у Швейцарії віце-президента, а не президента не применшує рівня підтримки України з боку США. Як передає портал "Коментарі", у цьому спробував переконати журналістів під час брифінгу координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, пише "Українформ".

Білий дім прокоментував відсутність Байдена на саміті миру

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Спікер заявив, що у світі "немає жодного лідера, який би підтримував Україну більше і рішучіше, ніж Джо Байден".

Як наголосив представник Білого дому, участь віце-президента Камали Харріс від імені США на конференції у Швейцарії свідчить про те, що американська підтримка України залишається незмінною.

"Я не думаю, що ви можете назвати іншу націю, яка зробила стільки ж для України, а також для здатності дати відсіч Росії, ніж Сполучені Штати", – додав він, нагадавши, що США підтримують українську "формулу миру".

Раніше Білий дім оголосив, що США на Глобальному саміті світу у Швейцарії представлятимуть віце-президент Харріс та радник президента з питань національної безпеки Джейк Салліван.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія не залишає спроб зірвати саміт миру, який заплановано на 15-16 червня у Швейцарії. Глава МЗС країни-агресора Сергій Лавров вкотре "завів платівку", що Китай нібито найбільше підходить як країна, здатна організувати мирну конференцію, в якій братимуть участь і Москва, і Київ. Умовчуючи при цьому, що Китай всіляко допомагає Росії, за що неодноразово отримав жорстку критику з боку США. У свою чергу, Україна дає зрозуміти, що зірвати саміт миру, до якого готові приєднатися майже 100 держав та міжнародних організацій, країні-агресору не вдасться. Що може продемонструвати саміт, що важливо робити до та після нього, порталу "Коментарі" розповіли експерти.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи чекати на дипломатичні прориви у червні: які очікування в України. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини