Головна Новини Світ США Білий дім прокоментував затримку військової допомоги для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Білий дім прокоментував затримку військової допомоги для України

У США також підготували резервні фонди на випадок подальшого вторгнення Росії в Україну

19 червня 2021, 05:15
Поділіться публікацією:

У Білому домі назвали "нонсенсом" інформацію про затримку допомоги Україні в сфері безпеки. Про це йдеться в заяві прессекретаря Джен Дженніфер Псакі, оприлюднене на сайті Білого дому

Білий дім прокоментував затримку військової допомоги для України

Вашингтон (фото з відкритих джерел)

"Думка про те, що ми стримуємо допомогу Україні в сфері безпеки, — це нонсенс ... Як президент Байден (Джо — ред.) Прямо сказав президенту Путіну (Володимиру — ред.), Ми будемо твердо підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України" , — йдеться в повідомленні.

В адміністрації нагадують, що минулого тижня США надали пакет допомоги Україні в сфері безпеки на суму 150 млн доларів. Тепер в США, як повідомляється, надали всю суму, виділену Конгресом в рамках ініціативи допомоги Україні в галузі безпеки.

Відзначається, що в США також підготували резервні фонди на випадок подальшого вторгнення Росії в Україну.

Як повідомляли раніше через день після зустрічі президентів США і РФ в Женеві адміністрація Джо Байдена тимчасово призупинила пакет військової допомоги Україні, який включає смертоносну зброю. Про це повідомляє видання Politico з посиланням на чотирьох осіб, знайомих з внутрішніми обговореннями пакету допомоги. Загальний обсяг пакета становить близько 100 мільйонів доларів.

Рада національної безпеки США доручив сформувати пакет допомоги, оскільки Вашингтон все більше турбувало масове нарощування російської військової могутності поблизу кордону з Україною і на Кримському півострові, за словами трьох осіб, які просили не називати їхніх імен. Над складанням пропозиції працювали посадові особи Державного департаменту і Пентагону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини