Головна Новини Світ США Білий дім звинуватили у відправленні зброї до Кенії: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Білий дім звинуватили у відправленні зброї до Кенії: що відомо

Республіканці заявили, що адміністрація США поспішає фінансувати невизначену і безстрокову операцію на Гаїті без схвалення Конгресу

22 травня 2024, 21:15
Поділіться публікацією:

Представників Адміністрації  президента США Джо Байдена звинувачують  в тому, що вони, обійшовши  законодавців, відправили кенійським військовим на Гаїті  військове обладнання на суму в десятки мільйонів доларів, яку  можна  було  використати  для допомоги Україні.

Білий дім звинуватили у відправленні зброї до Кенії: що відомо

Білий дім звинуватили у відправленні зброї до Кенії (фото з відкритих джерел)

Як  інформує  Politico, в посланні  до Державного секретаря США Ентоні Блінкена  очільник  Комітету в закордонних справах Палати представників Майкл Маккол  і член Комітету в закордонних справах Сенату Джим Ріш , критикують представників адміністрації, що вони використали  свої президентські повноваження, щоб пришвидшити виділення 60 мільйонів доларів військової допомоги Гаїті, щоб  придушити банди, що сіють хаос у країні.

 В тексті листа республіканців-законодавців  вказано про те, що американська адміністрація  поспішила  фінансувати невизначену і безстрокову операцію на Гаїті, не отримавши  схвалення Конгресу.

"Збройні сили проводять внутрішній аудит запасів, щоб побачити, що вони можуть виділити для Гаїті — що ставить їх у пряму конкуренцію з Україною за ресурси", — наголосив помічник представника Республіканської партії на анонімних  умовах.

Представники NatSec Daily  спілкувались з державним  посадовцем, що бажав залишитись  анонімним.

Як він розповів,  Америка  "реагуює на численні критичні потреби в усьому світі, і сценарії розвитку подій в Україні та Гаїті відрізняються".

"Підтримка народу Гаїті не обмежує і не позбавляє нас можливості підтримувати народ України. Обидва пріоритети важливі, і в кожному випадку ми визначаємо підтримку з урахуванням потреб наших партнерів", -  повідомив він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в США гостро критикують його рішення щодо УкраїниСполучені Штати повинні дозволити Києву вести війну з Росією так, як він вважає за доцільне, заявив в коментарі "Голосу Америки" спікер Палати представників Майк Джонсон. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Юрій

27 травня 2024, 11:22

Білий дім може приймати будь які рішення не оглядаючись ні на кого, озброєння у них вистачи і на кенію і на нас


Новини