Головна Новини Світ США Блінкен натякнув на тривалій війні в Україні: скільки років ще Київ потребуватиме підтримки
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен натякнув на тривалій війні в Україні: скільки років ще Київ потребуватиме підтримки

Ентоні Блінкен уточнив, як США розуміють успіх України у війні проти російської агресії

20 липня 2024, 14:00
Поділіться публікацією:

Державний секретар США Ентоні Блінкен вважає, що будь-кого обрали американці наступним президентом – Вашингтон зобов'язаний підтримувати Україну принаймні 10 років. Тим самим Блінкен натякнув, що очікувати, що в одну мить війна в Україні припинитися – точно не варто. Як повідомляє портал "Коментарі", слова Блінкена цитує Голос Америки.

Блінкен натякнув на тривалій війні в Україні: скільки років ще Київ потребуватиме підтримки

Ентоні Блінкен. Фото: з відкритих джерел

Керівник Держдепу наголосив, що під час саміту НАТО 20 країн зібралися на полях саміту, щоб оголосити, що вони провели переговори та підписали 10-річні двосторонні угоди про безпеку.

Це, за його словами, означає, що ці країни, включаючи США, зобов'язалися допомагати Україні протягом наступних 10 років.

Ентоні Блінкен зазначив, що для США успіхом України у війні з РФ вважатиметься перетворення її на "сильну, незалежну Україну, яка все більше інтегрується із Заходом і стоїть на ногах у військовому, економічному, демократичному планах".                            

Читайте також на порталі "Коментарі" — Ентоні Блінкен заявив, що плани російського диктатора Володимира Путіна знищити Україну зазнали повного краху.

"Я думаю, що важливо відзначити дві речі. По-перше, і завжди важливо починати з цього — Володимир Путін вже зазнав поразки", — сказав Блінкен.

Держсекретар США додав, що главі Кремля "не вдалося досягти мети, яку він ставив, а саме: стерти Україну з карти, припинити її існування як незалежну державу, включити її до Росії".

Також видання "Коментарі" повідомляло – українці давно просили це: Блінкен анонсував новини для України перед самітом НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини