Головна Новини Світ США Блінкен назвав основні цілі поїздки до Китаю
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен назвав основні цілі поїздки до Китаю

Ентоні Блінкен заявив, що США радіють на розширення діалогу з Китаєм

17 червня 2023, 09:37
Поділіться публікацією:

Держсекретар США Ентоні Блінкен назвав однією з основних цілей поїздки до Пекіна встановлення "відкритого та розширеного" діалогу з керівництвом Китаю. Як передає видання "Коментарі", про це пише "Kyodo".

Блінкен назвав основні цілі поїздки до Китаю

Ентоні Блінкен. Фото: з відкритих джерел

Ентоні Блінкен зазначив, що для всього світу буде тільки краще, якщо США та Китай матимуть конструктивний діалог, не йтимуть на загострення через свої розбіжності і при цьому робитимуть все, щоб уникати прорахунків.

"Гостра конкуренція вимагає стійкої дипломатії, щоб гарантувати, що конкуренція не переросте у конфронтацію чи конфлікт", — заявив Блінкен.

Ентоні Блінкен також зізнався, що він ставить перед собою ще дві цілі. Перша мета – відверто заявити про ті інтереси, які має Вашингтон. Також під час переговорів із владою КНР буде озвучено "реальні побоювання з низки питань". Про які саме хвилюючі питання, які настав час обговорити, Блінкен не сказав.

Друга мета, за словами держсекретаря США, обговорити питання економічної співпраці США та Китаю. Від вирішення багатьох питань, що хвилюють, залежить не тільки добробут двох країн, а й економічна стабільність у всьому світі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Блінкен заявив про готовність відвідати Китай: що має передувати.

Також видання "Коментарі" повідомляло – держсекретар США Ентоні Блінкен уперше з липня минулого року поговорив телефоном із главою російського МЗС Сергієм Лавровим. Обговорювали затримання та арешт у РФ за підозрою у шпигунстві представника американського медіа The Wall Street Journal Евана Гершковича. Що могло залишитися за лаштунками офіційних релізів? Чи можна сказати, що Білий дім втратив надію домовитися про щось із нинішнім російським режимом – і тому той знову та знову підкидає приводи для таких переговорів? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини